Kullancs a kutyában. Nem lehet kiszedni. Mégvárjuk míg kiesik?
Eléggé megszívta már magát, de teljesen be van furódva a kutya nyakába.
Nincs kiszedőcsipesz sem.
Reggel veszünk, de kitudja hogy addig benne lesz-e még.
Kerti kutyus, simán elmászik a dög miután kiesik.
Egyébként ilyenkor vinni kell rögtön állatorvoshoz vagy elég figyelni hogy jelentkezik-e valami nála?
Ha elviszem dokihoz, ő rögtön ad neki injekciót babézia ellen vagy még kell várni, hogy tünete legyen?
Ha nem mertek hozzányúlni, cérna a bőrnél közvetlen rátekerni párszor és megrántani.
Még bőven pumpálhatja a kutyába a fertőzést, ha fertőzött a kullancs. Ráadásul, ahol kiesik , lesz hamarosan sok kicsi kullancsgyerek. Kiszedés után legbiztosabb elégetni.
Legtöbb orvos nem ad azonnal imizolt. Elég durva anyag. Figyeled a kutyát kb 2 hétig. A tüneteket megtalálod a neten.
Mindenképpen ki kell szedni.. de úgy hogy a feje nehogy benne maradjon. Fajta tiszta? A keverékek ellenállóbbak a betegségekkel, pl.: a babéziával szemben is (tapasztalat).
Legelőször a bágyadtságot, kedvetlenséget és étvágytalanságot lehet tapasztalni A kórkép általában magas lázzal jár (Babézia)
Keverék kutyus.
Sajnos ma este már esély sincs rá, hogy kiszedjem, mert a kutyus a szuleimnél lakik.
Reggel korán tudok menni a gyógyszertárban kullancskiszedő csipeszért.
Tudom hogy ez így nem jó, de azt mondják próbálták szemöldökcsipesszel, de nincs rajta fogás annyira bele van furódva a kutya bőrébe.
Én is félek, hogy ha kiesik belőle akkor elmászik és még több lesz.
Ráadásul még másik két kutya is van a kertben.
Advantixot szoktak kapni, bár már kellene a következő adag úgy néz ki.
Én is eléggé irtózok az ilyesmitől egyébként, mert bogárfóbiás vagyok szerintem, de megprobálom majd reggel kiszedni.
Félek nagyon, hogy megfertőzi a kutyust.
7 éves, közepes termetű keverék kutyus.
Utánanéztem a tüneteknek, ráadásul kb fél éve volt babéziás a hugomék kutyája, így tudom miféle betegség.
Aggódom nagyon.
Én nem voltam ott, csak telefonon értesítettek a dologról.
Csak reggel tudok menni.
Egyébként azt olvastam, hogy már az első pár órában is fertőznek, tehát ebből a szempontból már talán mindegy is.
Sajnos én tényleg nemtudok mit tenni.
Reggel tudok menni hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!