Mi a véleményetek az MKSZ-ről (Magyar Kutyások Szövetsége)?
Életem első tenyészszemléjén voltam a kutyámmal és ráírták a törzskönyvére, hogy nem tenyészthető, mert ollós a harapása. Na most az van, hogy a kutya egészséges és a bírálat nem volt korrekt, mert mással is megnézettem. J. A. volt a küllembíró. Arra tippelek, hogy az volt a gond, hogy nem ismert és nem vagyok hivatásos tenyésztő, ezért leírta a kutyát, mert akiket ismert, azoknak mind szó nélkül jókat írt és közel se voltak olyan jók, mint az enyém.
Az a véleményem, hogy ezek a szemlék pofára mennek, igazságtalanok, nem a kutyáról szólnak, hanem hogy ki a haver és ki keni meg a bírót. Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalatom volt most, lehet, hogy csak ez az ember ilyen nem tudom. Igazából már az egész tenyészszemle nem érdekel, csak azért nem hagyom annyiban, mert ezt a hozzáállást nem fogadom el. Nektek volt már hasonló tapasztalatotok tenyészszemleén, vagy kiállításon? Én már írtam egy fellebbezést a MEOE-nak és kapcsolatba léptem több szakértővel. Főleg azokra a véleményekre vagyok kíváncsi, akiknek volt már rossz tapasztalata az MKSZ-el és aki tudja miről beszélek.
hálistennek nem jön be.
De mindegy, akkor sem szabadna minden félvak analfabétának tenyészszemlét tartania.
Hamarosan új tenyésztési szabályzat lesz a MEOEnél is és remélem nagyon megszigorodnak a feltételek.
A saját fajtámban minden keveréknek mksz tenyészszemléje van.
Hát, ez ténleg nem tökéletes,kopott, de ha jól megnézed bizony igenis ollós, sajnálom de kiderült amit az elején gondoltam. Csak egy újabb megsértődött, elfogult kutyatulajdonossal állunk szemben. Miattad is rossz a kiállítások hangulata, mert megsértődnek, nem fogadják el a kritikát és a másikra mutogatnak.
Tessék elfogadni legközelebb amit mond a bíró és akkor nem égeted így le magadat hogy járt a szád miközben képpel bizonyítottan igaza volt!
Ez bizony ollós harapás.
Ezen kívül vannak még igen súlyos problémái a kutyádnak,csak olvasd végig a bírálatot.
Mennyi idős a kutya? Vannak olyan hibái amik ha még fiatal javulhat,de nincs rá semmi gari.
A kutyádnak szar a harapása,szarok a szögei,nem jó a mozgása és a felső vonala.
Mit akarsz Te egy ilyen hulladékkal?
Az életben nem kap tenyészthetőt ilyen harapáshibával. Menj csak nyugodtan fellebbezni,majd jól kiröhögnek!
Jó lenne,ha inkább magadba néznél,meg néha olvasnál egy kis standaret és belekukkantanál a kutyád pofájába!
És leszel olyan kedves nem fikázni egyikünket sem,akik segítő szándékkal válaszoltak neked.
Pillanatnyilag 3 kutyám van,akik kiállítási eredményekkel rendelkeznek és láss csodát van tenyésszemléjük!
Ilyen hibával nem lett volna pofám odaállítani a bíró elé.
Ez egyrészt ostobaság másrészt bunkóság. Hülyének nézed a küllembírót,azt hiszed nem veszi észre,hogy nem stimmel valami?
Nem őt kellene fikáznod,hanem inkább megköszönni neki,hogy nem húzta le jobban a kutyádat.
Nem azért nem kaptál tenyészthetőt,mert nem vagy tenyésztő meg "csókos",hanem azért mert a még a standarddel sem vagy tisztában! Az anatómiáról már ne is beszéljünk...
Tanulj,olvass és ha tenyészteni akarsz vegyél rendes kutyát.
Ha van szerződésed akkor mehetsz reklamálni a tenyésztőhöz,ugyanis ez genetikailag öröklődő dolog,amire elvileg garanciát vállal egy normális tenyésztő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!