Mi a véleményetek az MKSZ-ről (Magyar Kutyások Szövetsége)?
Életem első tenyészszemléjén voltam a kutyámmal és ráírták a törzskönyvére, hogy nem tenyészthető, mert ollós a harapása. Na most az van, hogy a kutya egészséges és a bírálat nem volt korrekt, mert mással is megnézettem. J. A. volt a küllembíró. Arra tippelek, hogy az volt a gond, hogy nem ismert és nem vagyok hivatásos tenyésztő, ezért leírta a kutyát, mert akiket ismert, azoknak mind szó nélkül jókat írt és közel se voltak olyan jók, mint az enyém.
Az a véleményem, hogy ezek a szemlék pofára mennek, igazságtalanok, nem a kutyáról szólnak, hanem hogy ki a haver és ki keni meg a bírót. Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalatom volt most, lehet, hogy csak ez az ember ilyen nem tudom. Igazából már az egész tenyészszemle nem érdekel, csak azért nem hagyom annyiban, mert ezt a hozzáállást nem fogadom el. Nektek volt már hasonló tapasztalatotok tenyészszemleén, vagy kiállításon? Én már írtam egy fellebbezést a MEOE-nak és kapcsolatba léptem több szakértővel. Főleg azokra a véleményekre vagyok kíváncsi, akiknek volt már rossz tapasztalata az MKSZ-el és aki tudja miről beszélek.
Ez egy jó ötlet!!!
És a bírálati lapot is lefotózhatnád és azt is linkeld be,marha kíváncsi vagyok rá!!
Ha nem vagy tenyésztő, miért kell a tenyészszemle?
Egyébként a tenyésztési szabályzat szerint 1 év múlva ismételhető a szemle.
Szerintem a MEOE-nál meg akár azonnal is, mert nem érdekli őket az mksz bohóckodása.
Ok, mindjárt lefotózom a dolgokat.
Azért kellett a tenyészszemle, mert egy tenyésztő látta a kutyámat és azt mondta, hogy vele szeretné pároztatni a szukáját, mert nagyon megtetszett neki a kutya is és a felmenői is. Elég jó vérvonal.
Valóban várnod kell egy évet.
" Tenyésztésre nem engedélyezett minősítés esetén a tenyészszemle egy éven belül nem ismételhető meg, de egy év után is maximum egy alkalommal.
Amennyiben a minősítés ismét tenyésztésre nem engedélyezett, a kutya véglegesen kizárta magát a tenyésztésből."
Talán azért engedte át a tenyésztők kutyáit, mert egy tenyésztő eleve nem visz el olyan kutyát, aki nem tenyészthető minőségű.
A többi tudnivalót előttem már leírták. Én is kíváncsi vagyok a képekre. :))
Ajánlom figyelmedbe a 10-es pontot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!