Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek az MKSZ-ről...

Mi a véleményetek az MKSZ-ről (Magyar Kutyások Szövetsége)?

Figyelt kérdés

Életem első tenyészszemléjén voltam a kutyámmal és ráírták a törzskönyvére, hogy nem tenyészthető, mert ollós a harapása. Na most az van, hogy a kutya egészséges és a bírálat nem volt korrekt, mert mással is megnézettem. J. A. volt a küllembíró. Arra tippelek, hogy az volt a gond, hogy nem ismert és nem vagyok hivatásos tenyésztő, ezért leírta a kutyát, mert akiket ismert, azoknak mind szó nélkül jókat írt és közel se voltak olyan jók, mint az enyém.

Az a véleményem, hogy ezek a szemlék pofára mennek, igazságtalanok, nem a kutyáról szólnak, hanem hogy ki a haver és ki keni meg a bírót. Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalatom volt most, lehet, hogy csak ez az ember ilyen nem tudom. Igazából már az egész tenyészszemle nem érdekel, csak azért nem hagyom annyiban, mert ezt a hozzáállást nem fogadom el. Nektek volt már hasonló tapasztalatotok tenyészszemleén, vagy kiállításon? Én már írtam egy fellebbezést a MEOE-nak és kapcsolatba léptem több szakértővel. Főleg azokra a véleményekre vagyok kíváncsi, akiknek volt már rossz tapasztalata az MKSZ-el és aki tudja miről beszélek.

2010. jún. 14. 13:22
1 2 3 4
 1/37 Winner of Royal Hill ***** válasza:
Milyen kutyád van??????
2010. jún. 14. 13:27
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
A MEOE-nak ugyan hiába írtál. Ha pedig nem fogadod el a bírálatot, vidd el MEOE tenyészszemlére. Foghibát elég nehéz benézni.Ollós harapás pedig a normális fogzáródás.
2010. jún. 14. 13:31
 3/37 Winner of Royal Hill ***** válasza:
100%
Nem minden fajtánál a normális az ollós harapás.Pont ezért kérdeztem,hogy milyen fajta.
2010. jún. 14. 13:36
 4/37 anonim ***** válasza:
Kiállításokon inkább megy pofára a dolog, de a tenyészszemléken általában korrektebbek, én úgy tudom az ismerősöktől, akik ezeknek rendszeres résztvevői. A tenyésztő ismerőseim elmondása alapján a tenyészszemlék általában viszonylag lazák, csak azok a kutyák nem mennek át a rostán, akiknek tényleg súlyos, kizáró hibája van (már csak azért is, mert a standardok sok fajtánál elég "megengedőek", amibe rengeteg dolog belefér. A harapás és szín, valamint a herék minden fajtánál egyértelműen vannak leírva, a testalakulás viszont sok esetben már kevésbé egyértelmű.)
2010. jún. 14. 13:45
 5/37 A kérdező kommentje:
Bullmasztiffom van.
2010. jún. 14. 13:55
 6/37 Winner of Royal Hill ***** válasza:
100%

Ez van a standardban:

"Tétreharapás kívánatos, csekély előreharapás megengedett, de nem részesíthető előnyben. A szemfogak nagyok és messze szétállnak, a többi fog erőteljes, egyenletesen elrendezett és jól ágyazódik az állkapocsba. "

Ezek szerint az ollós harapás hiba...

2010. jún. 14. 14:06
 7/37 anonim ***** válasza:

A standard szerint:

Harapás: Tétreharapás kívánatos, csekély előreharapás megengedett, de nem részesíthető előnyben. A szemfogak nagyok és messze szétállnak, a többi fog erőteljes, egyenletesen elrendezett és jól ágyazódik az állkapocsba.

2010. jún. 14. 14:06
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

Ügyesek vagyunk, egyszerre válaszoltunk. :)

Mostmár tényleg csak az a kérdés, hogy valóban ollós a harapása? Mert ha igen, akkor jogos volt a tenyésztésből kizárás. Ez azért elég egyértelmű anatómiai hiba, nem hinném, hogy a bíró bevállalná, hogy erre hivatkozik, ha nem így van.

2010. jún. 14. 14:13
 9/37 Winner of Royal Hill ***** válasza:
50%

Egyébként ezek után viheted a kutyát bárhová, tenyésztésre nem lesz alkalmas,ergo nem tenyészthető.

Másik küllembíró nem fogja felülbírálni a kollégája bírálatát.

Érdeklődj a Columella Molosser Clubnál,hogy ilyenkor mi a teendő.

De véleményem szerint a dolog visszafordíthatatlan.

Biztos,hogy minden más rendben volt?

J.A. bírált már minket kiállításon(nem bullmám van),de teljesen korrekt volt.

Biztos volt ott valami hiba...

10/37 A kérdező kommentje:
De pont ezt mondtam, hogy nincs ollós harapása a kutyának, csak a küllembíró ezzel az indokkal vágta el. Hát ez a bajom nekem. Ha ollós harapása lenne, akkor elfogadnám a bírálatot!
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!