Mi a véleményetek az MKSZ-ről (Magyar Kutyások Szövetsége)?
Életem első tenyészszemléjén voltam a kutyámmal és ráírták a törzskönyvére, hogy nem tenyészthető, mert ollós a harapása. Na most az van, hogy a kutya egészséges és a bírálat nem volt korrekt, mert mással is megnézettem. J. A. volt a küllembíró. Arra tippelek, hogy az volt a gond, hogy nem ismert és nem vagyok hivatásos tenyésztő, ezért leírta a kutyát, mert akiket ismert, azoknak mind szó nélkül jókat írt és közel se voltak olyan jók, mint az enyém.
Az a véleményem, hogy ezek a szemlék pofára mennek, igazságtalanok, nem a kutyáról szólnak, hanem hogy ki a haver és ki keni meg a bírót. Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalatom volt most, lehet, hogy csak ez az ember ilyen nem tudom. Igazából már az egész tenyészszemle nem érdekel, csak azért nem hagyom annyiban, mert ezt a hozzáállást nem fogadom el. Nektek volt már hasonló tapasztalatotok tenyészszemleén, vagy kiállításon? Én már írtam egy fellebbezést a MEOE-nak és kapcsolatba léptem több szakértővel. Főleg azokra a véleményekre vagyok kíváncsi, akiknek volt már rossz tapasztalata az MKSZ-el és aki tudja miről beszélek.
Ez van a standardban:
"Tétreharapás kívánatos, csekély előreharapás megengedett, de nem részesíthető előnyben. A szemfogak nagyok és messze szétállnak, a többi fog erőteljes, egyenletesen elrendezett és jól ágyazódik az állkapocsba. "
Ezek szerint az ollós harapás hiba...
A standard szerint:
Harapás: Tétreharapás kívánatos, csekély előreharapás megengedett, de nem részesíthető előnyben. A szemfogak nagyok és messze szétállnak, a többi fog erőteljes, egyenletesen elrendezett és jól ágyazódik az állkapocsba.
Ügyesek vagyunk, egyszerre válaszoltunk. :)
Mostmár tényleg csak az a kérdés, hogy valóban ollós a harapása? Mert ha igen, akkor jogos volt a tenyésztésből kizárás. Ez azért elég egyértelmű anatómiai hiba, nem hinném, hogy a bíró bevállalná, hogy erre hivatkozik, ha nem így van.
Egyébként ezek után viheted a kutyát bárhová, tenyésztésre nem lesz alkalmas,ergo nem tenyészthető.
Másik küllembíró nem fogja felülbírálni a kollégája bírálatát.
Érdeklődj a Columella Molosser Clubnál,hogy ilyenkor mi a teendő.
De véleményem szerint a dolog visszafordíthatatlan.
Biztos,hogy minden más rendben volt?
J.A. bírált már minket kiállításon(nem bullmám van),de teljesen korrekt volt.
Biztos volt ott valami hiba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!