Miért kell napi 2-3 órát sétáltatni a kutyát?
Itt GyK-n olvasom, hogy a valaszolok szerint napi 3-szor el kell vinni legalabb fel orara setalni a kutyat, ezen kivul pedig sokat jatszani vele, lefarasztani, stb.
Ha erre a kerdezo azt irja, hogy neki erre nincs ideje, akkor meg megmondjak, hogy ne legyen kutyaja, mert nem tud rola gondoskodni.
De ha valaki napi 8 orat dolgozik, plusz mondjuk fel-fel orat utazik reggel meg este, mikor hazaer, szeretne a csaladjaval foglalkozni, meg hazimunkat csinalni, szoval szerintem sokaknak nincs ideje meg 2-3 orat kutyazni. Ellenben szuksege van a kutyara, hogy orizze a hazat, mert olyan kornyeken lakik. Akkor most ok ne tartsanak kutyat?
Ha egesz nap kint van az udvaron a kutya, reggel-este kap enni, megsimogatjak, szerintem ennek elegnek kell lenni. Nem hiszem, hogy ettol szomoru lenne a kutya. Nem mindenki hobbibol, szorakozasbol tartja a kutyat, hogy ennyit foglalkozzon vele. Mas reszrol pedig a macskat sem viszi az ember setaltatni, megis elvan. Mit gondoltok?
Csak azt nem ertem, hogy miert pont a kutyan vannak ennyire kiakadva az emberek.
A sertes ugyanolyan intelligens, ha nem intelligensebb, mint a kutya, megis mindenkinek egyertelmu, hogy a diszno bent van az olban egesz nap, senki nem viszi setalni.
Azert, hogy kideruljon, mi a kulonbseg.
A kutatasok szerint a sertes okosabb, mint a kutya, megsem foglalkozik vele senki.
Manapság már téves az a felfogás, hogy csak!!! házőrzésre érdemes kutyát tartani.
Nekem 2 kutyám van, elég erős bennük a területvédő ösztön, de nincsenek illúzióim. Egy perc alatt lehetne őket kiiktatni. Nem hiszem, hogy bárkit visszatartanának, aki be akarna jönni az udvarba. Körbe van kamerázva a ház, ez ki is van táblázva. Ezt inkább érzem visszatartó erőnek. Legalábbis amióta van kamera, azóta nem volt bedobálva szöges szalonna, meg ilyen kedves dolgok, amivel a kutyákat meg akarják ölni.
Szóval nem gondolom, hogy valakinek muszájból kellene kutyát tartani.
Mi is dolgozunk, emellett vannak haszonállataink, a házimunka, nyáron rengeteg dolog van a hatalmas veteményessel, szóval nem unatkozunk egy percet sem. De minden nap van egy óra, ami azzal telik, hogy sétálunk, vagy kocogunk a kutyákkal. Este pedig bejöhetnek, hogy a családdal legyenek. Nem kifejezetten velük foglalkozunk, de szeretnek köztünk lenni. Ilyenkor mindenki intézi a saját dolgát.
A kulcsmondatod, hogy "amikor hazaér szeretne a családjával foglalkozni" - ezt én úgy értem, hogy nekem a kutyák is családtagok, igyekszünk olyan programot találni, amibe ők is részt vehetnek. És nem a családommal való foglalkozás után kutyázok, hanem velük együtt. Mert nálunk mindenki szereti a kutyákat.
Azért nem 2-3 órát sétálunk egyébként, mert van kert. Egy panelben lakó kutyának egészségügyi séták is kellenek, ez simán lehet összesen 2-3 óra.
A hörcsögnek meg elég egy ketrec, minek gyereket jól tartani? Neki miért nem elég egy ketrec? Mégis mi a különbség egy hörcsög és egy kisgyerek közt?
Ha csak ennyi ostobaságra telik, kár erőlködnöd. Ha nincs annyi logikád, értelmi képességed, hogy belásd a leírtakat, ne vállalj gyereket. Így is túl sok az ostoba ember, nem kell szaporítani.
Mi a különbség a kutya, a macska, a sertés, az ember, az aranyhal, a lapos tetű és a fűszál közt? Ugyan nézz már utána, hogy melyik milyen feladatra, életmódra alakult ki! Melyiknek mekkora igénye van a társas létre és az emberi kapcsolatra! Melyiknek mekkora az igénye a fizikai mozgásra és a szellemi munkára!
Utolso, nem tudom, mirol beszelsz. Nem gyerekvallalasrol volt szo. Nyilvan a gyerekevel sokat foglalkozik az ember.
En azt kerdeztem, hogy ha ugyanolyan az intelligenciaja es az erzelmi kepessege a disznonak es a kutyanak, akkor miert csak a kutyara fogjuk ra, hogy rossz elete van, szomoru, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!