Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meg lehet tanítani csibészelni...

Meg lehet tanítani csibészelni egy olyan kutyát akit nem érdekelnek a játéktárgyak és más emberekkel való játék?

Figyelt kérdés

Azonban nem félős, csak egyszerűen igen, egyértelműen ha arról lenne szó akkor bátran megvédene és nem is akarom hogy megváltozzon. Egyszer találkoztunk az egyik legjobbnak tartott kutyaiskola kiképzőjével aki kétszer meglóbálta előtte a rongyot majd mikor a kutyám értetlenül nézett rá akkor közölte hogy reménytelen eset. Szerintem ez nem sértő és nem profi dolog volt. Van ebben az országban olyan aki hajlandó foglalkozni egy nem tipikusan mániákus kutyával? Egyáltalán hajlandók más módszer alkalmazni mint ami megszokott?

Nem azt akarom hogy profi legyen, csak az alap dolgokat, hogy fogja a kart pár percig, eresszen, legyen semleges utána.

2010. jún. 13. 13:34
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Nem mindent, de aki a kutyámn fikázza ismeretség nélkül úgy hát az már nem semmi. Akin látszik hogy hozzáértő azzal semmi bajom, attól szivesen tanulok. De aki ért hozzá, valószínűleg tud úgy beszélni hogy nem sért meg még ha rossz hírt is mond.

Amúgy az engedelmes egyes az más mint a bh vizsga, ugye? Ez az új k99 vagy melyik?

2010. jún. 13. 15:51
 32/43 anonim ***** válasza:

Na, akkor térjünk vissza az alaphoz....

Azt akarod elérni, hogy a kutyád kart fogjon, tartsa kis ideig, majd vezényszóra eresszen.

Mindezt kétféle képen tudják megtanítani. Vagy zsákmány szerzésből--ilyenkor"játszik" másik emberrel.Vagy védőösztönből-ilyenkor jön az, hogy megtámadnak, elhárítom.Ennél viszont nincs játék az idegennel.Namost....a te kutyád melyikre képes?

2010. jún. 13. 17:02
 33/43 A kérdező kommentje:
A másodikra képes lenne, természetesen ezt nem próbálgatom embereken, de elég vehemens, volt már hogy megvédett. Csak azt nem hiszem hogy egy kutya aki teljesen alap, nincs tanítva rá, csak jó az ösztöne, tudja hogy hogy a kezet kell tartani. Ezért az én kutyám valószínűleg belecsípkedne és arrébb ugrana majd megint csípne és közben vadul ugatna - ahogy az ösztöne súgja ez persze gyakorlatban hasznos de a versenyen nem. Azt kéne megtanítani neki hogy a karra fogjon és azt tartsa. Nem azzal van a baj hogy teljesen nulla, semleges a kutyám, de az ösztöntől nem fogja tudni hogy mit kéne csinálni egy versenyen mint pl ahogy amikor terelünk ahhoz sem elég az ösztön.
2010. jún. 13. 17:10
 34/43 A kérdező kommentje:
És gondoltam hogy van ilyen tanítás csakhogy sehol nem írt róla senki. Pedig olvastan csomó oldalt, könyvet.
2010. jún. 13. 17:11
 35/43 anonim ***** válasza:
Kérdező merre laksz ? Csak mert ha messze tőlem akkor nem is szólók semmit.
2010. jún. 13. 17:14
 36/43 A kérdező kommentje:
Fél órára a fővárostól.
2010. jún. 13. 17:15
 37/43 anonim ***** válasza:
A fogás technikáját lehet javítani. Az a segéd dolga. Lehet, tökéletes , mély fogása sosem lesz a fajtája miatt.
2010. jún. 13. 17:17
 38/43 A kérdező kommentje:
Hát az már nem tragédia, a többi ilyen kutyánál sem láttam hogy tökéletes lett volna, mert nem akarok mindenáron csak nyerni, de azt kéne neki megtanítani hogy egyáltalán a kéz a lényeg. Remélem megérti, már ha találok egy olyan iskolát. xD
2010. jún. 13. 17:19
 39/43 anonim ***** válasza:
Most nem értem... Rendesen a kezet kellene megfognia, bagy az un csibészkart?
2010. jún. 13. 17:25
 40/43 anonim ***** válasza:
Én Hetényegyházán (kecskemét mellett) lakom , és a kiképzőm elég ugyes ebben úgy gondolom.Cak hát te elég messza laksz innen :/
2010. jún. 13. 17:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!