Meg lehet tanítani csibészelni egy olyan kutyát akit nem érdekelnek a játéktárgyak és más emberekkel való játék?
Azonban nem félős, csak egyszerűen igen, egyértelműen ha arról lenne szó akkor bátran megvédene és nem is akarom hogy megváltozzon. Egyszer találkoztunk az egyik legjobbnak tartott kutyaiskola kiképzőjével aki kétszer meglóbálta előtte a rongyot majd mikor a kutyám értetlenül nézett rá akkor közölte hogy reménytelen eset. Szerintem ez nem sértő és nem profi dolog volt. Van ebben az országban olyan aki hajlandó foglalkozni egy nem tipikusan mániákus kutyával? Egyáltalán hajlandók más módszer alkalmazni mint ami megszokott?
Nem azt akarom hogy profi legyen, csak az alap dolgokat, hogy fogja a kart pár percig, eresszen, legyen semleges utána.
Valójában nem kutyaiskola volt hanem a iskola tábora ahol semmit sem tudtak róla, az volt az első nap és aztán elkönyvelték hogy félős, sz*r kutya és utána mindig így köszöntöttek. Tudniillik két egyforma kutyám van és mindig azt kérdezték hogy jaj ez a félős xy vagy a másik? Hát ennyit erről a híres iskoláról...
Nem gondolom hogy dominancia gondjai vannak, de igazából nem is akarom hogy minden ember előtt megalázkodjon. Sőt egyáltalán nem hiszem hogy domináns lenne egy olyan emberrel akit előtte sosem látott, aki még hozzá sem nyúlt soha, mert akkor hogy tudná eldönteni hogy milyen "erős" az illető ember? Ő inkább olyan hogy nem érdeklik mások mert ilyen, semleges vagy bizalmatlan. Velem sem szeret annyira játszani, de ettől még teljesen én vagyok a főnök. Egyszerűen csak nem játékmániás. Ő kaja és futásmániás.
Vizsgánk nincs de bármikor letehetjük ha kell mert mindent megtanítottam neki amit itthon lehet, de nem is úgy gondoltam hogy azonnal őrző-védőzni akarok. Köszi hogy valaki kedvesen válaszolt. :) Bocsi ha mérges vagyok de szerintem ez nagy sértés a kutyámra és mérges vagyok hogy engem néz le amikor ilyen bizonyságot tesz a hozzá nem értéséről...
Én nem tudom, honnan veszitek, hogy csak engedelmes vizsga után lehet öv-ni?
Az öv felépítése már kölyök korban kezdődik.
T.kérdező...
Biztosan találsz majd kiképzőt, aki hajlandó munkát fektetni abba, hogy megcsinálja a kutyádat.Mert tuti vannak olyanok.
Remélem ezt a sok okosságot elmondtad a kikőpzőnek is,amit most nagy hirtelen ránk zúdítottál...
1.
Tudod, versenyezni nem minden kutya alkalmas. Nem a fajta a lényeg, hanem a kutya képessége. Én rengeteg munkakutyát ismerek, amelyek a hazai pályán remek formát mutatnak, de egy versenyen már nem úgy működnek. Attól még jó a kutya a gazdájának,és a fajtáján belül is.
Ha kicsit is olvasol kutyás témákban, láthatod, a legtöbb gazda a saját iskoláján csinálja meg akár a BH vizsgát is. Mert a hazai pálya sok mindent eltakar.
Szerintem szánd rá az időt ,és látogassál meg sok iskolát. Nézz végig egy napot, beszélj a vezetővel, ha ennyire erős az elhatározásod a versenyzésre a kutyáddal.
Persze, még akkor sem biztos, hogy valaki versenyig el fogja tudni vezetni a kutyádat.
Hát igen...
Szokták mondani,hogy hinni a templomban kell.
Miért nem olvastál utánna korábban?
Most két lehetőséged van.
1.) Keresel egy kiképzőt,aki csak veletek foglalkozik,azzal a módszerrel,ami a kutyának jó.
2.) Nem versenyzel.
Egyébként nekem nagyon úgy tűnik,hohgy nem is akarod megérteni,hogy mit akarunk neked mondani.
Attól,hogy a kis üngyüribüngyüri kiskutyád ilyen(abszulut érdektelen mindennel és mindenkivel, legalább is az írásaidból nekem ez jött le),hiába véded,hogy milyen jó kutya,amíg nem tudja bebizonyítani addig csak "fosós"lesz,mindenki szemében.
És hogy miért játszon egy idegennel? Mert TE a gazdája ezt várod el tőle,ennyi.
1.
Már bocs de a kutyám nem robot. Persze a tiéd mindig azt csinálja amit elvársz tőle, ugye? :)Mi nem vagyunk tökéletesek. Elvárni lehet tőle hogy üljön le, meg kényszeríteni is, de erre nem. Az én kutyámnak van jelleme. És egyáltalán nem érdektelen, csupán az ilyen játékok nem érdeklik és az idegen emberekkel való kedveskedés, amúgy minden kutya, szag, újdonság, állat, hely érdekli, mindent megnéz.
Miért nem olvastam utána? Mert nem látok a jövőbe hogy lesznek olyasn kedves emberek akik mindent követ felforgatva elérik hogy versenyezhessek vele mert látják hogy van benne valami (és akik minden bizonnyal többet értenek hozzá mint te, 72% neten keresztül). Mert nem tudtam hogy szükségem lesz rá.
Amúgy volt már munkaversenyen és meg is nyerte iskola nélkül szóval van arra remény hogy idegen helyen is megállja a helyét.
Amúgy meg van egy csomó más verseny is, akármelyikben jó lehet de félek kipróbálni mert ha nem pont olyan mint a megszokott kutyák akkor rögtön rámondják hogy sajna ez nem neki való...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!