Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meg lehet tanítani csibészelni...

Meg lehet tanítani csibészelni egy olyan kutyát akit nem érdekelnek a játéktárgyak és más emberekkel való játék?

Figyelt kérdés

Azonban nem félős, csak egyszerűen igen, egyértelműen ha arról lenne szó akkor bátran megvédene és nem is akarom hogy megváltozzon. Egyszer találkoztunk az egyik legjobbnak tartott kutyaiskola kiképzőjével aki kétszer meglóbálta előtte a rongyot majd mikor a kutyám értetlenül nézett rá akkor közölte hogy reménytelen eset. Szerintem ez nem sértő és nem profi dolog volt. Van ebben az országban olyan aki hajlandó foglalkozni egy nem tipikusan mániákus kutyával? Egyáltalán hajlandók más módszer alkalmazni mint ami megszokott?

Nem azt akarom hogy profi legyen, csak az alap dolgokat, hogy fogja a kart pár percig, eresszen, legyen semleges utána.

2010. jún. 13. 13:34
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Nem hinném hogy ha éles helyzetet teremtünk akkor utána fog rongyozni a segéddel... Azt kéne neki megtanítani hogy kézre fogjon és tartsa meg. Mert azt tenné amit egy pásztorkutya, csípne és elugorna, lábra vagy ilyesmi.
2010. jún. 13. 13:53
 12/43 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne való erre akkor nem lenne őrző-védő a magyar pásztorkutyáknak rendezett munkaversenyen. Ha nem lenne elvárt akkor nem lenne a szabályzatban leszögezve hogy a nem fogó de bátor kutya legfeljebb csak nagyon jó lehet de a kitűnőhöz fogni. Ha nem lenne elvárt akkor nem csibészelne a többi ilyen fajtájú kutya is boldogan és győzné le nem egyszer a nagy kuvaszokat, komondorokat (akik velük egy csoportban indulnak). Szóval nem értem a spec nekik rendezett versenyen miért várnák el ha nem lenne erre is való.
2010. jún. 13. 13:56
 13/43 anonim válasza:
Szia!Szerintem kérd meg az egyik barátod,hogy próbálja ingerelni egy ronggyal vagy valami hasonlóval,de közben a kutya biztos kezekben legyenek!Nagyon fontos,hogy ne verés legyen belőle csak ingerelés, akár játék.Naponta legalább kétszer és hidd el, ha benne van az ő-v gesztus akk ráfog mozdulni a rongyra.,,a türelem rózsát terem"
2010. jún. 13. 13:59
 14/43 anonim válasza:
13:59 vagyok,még annyit h az se baj ha mindig más-más valaki rongyozza,így nem szokja meg h csak 1 valakire kell támadni.
2010. jún. 13. 14:03
 15/43 A kérdező kommentje:
Hát én otthon nem kísérleteznék. Csak attól félek egy kutyaiskolába bemegyek és így állnak hozzá ott is, hogyha egy kutya nem olyan mint a többség, a tuti német juhászok és borderek, akkor már nem jó és elküldenek a francba... :S Amúgy a többi ilyen fajtán is láttam hogy nem túlzottan a zsákmány érdekli, ha leszedi a kart sokszor akkor is megy tovább az emberre, de kivétel nélkül mind élvezték a dolgot, azért gondoltam az én kutyám sem hülyébb, ha nekik valahol megtanították akkor az enyémnek is meg tudnák...
2010. jún. 13. 14:05
 16/43 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Nem értettél meg!

A fajta lehet,hogy alkalmas erre a feladatra,de a Te kutyád nem!

Most hőbörögni jöttél ide,vagy tanácsért???

Mondtunk már többféle variációt,egyik sem tetszett.

Figyelj,ha a SZABÁLYZATBAN AZ VAN,HOGY FOGNI KELL A KUTYÁNAK,AKKOR A CSIPKDÉS NEM ELÉG.

Ha az én kutyámban több a fehér,mint a megengedett,akkor nem viszem kiállításra,mert nem oda való. Ennyire egyszerű ez az egész.

Aztán most belém köthetsz,meg lefikázhatsz,ez akkor is így van.

Az első,második meg X-edik voltam...

2010. jún. 13. 14:15
 17/43 A kérdező kommentje:
És az én kutyám aki megvéd engem és nem fél vajon miért is nem alkalmas? Már bocs de te nem ismered őt és a barom beképzelt kiképző sem ismerte, de minden kérdés és akármi nélkül odaállt. Gondolom egy tiszteletre méltó és szakértő ember így állapítja meg milyen a kutya! Azért mert valaki mond valamit attól még nem biztos hogy úgy van és azt kell hajtogatni neked is aki sem a kutyám sem azt a nagyon okos kiképzőt sem láttad aki szerintem nem látott még életében mást német juhászon, borderen meg belgajuhászon kívül. Legalábbis végig néztem a honlapját, egy olyan kutya sem járt oda mint az enyém, ő meg az ismert fajtáihoz méri, na bocs hogy felül merem bírnálni egy kiképző szavait. Ha csak azt tudod ismételgetni amit elmeséltem a kiképzővel kapcsolatban akkor inkább ne írj. Meg még veressem is meg kb valakivel a kertemben? Hát ez aztán megint csak szakértő vélemény. Arra lettem volna kiváncsi ismertek-e olyan kutyaiskolát esetleg ami nem csak a szokásos fajtákhoz ért jól vagy valami ilyesmi.
2010. jún. 13. 14:25
 18/43 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Ülj be egy kád hideg vízbe,hogy lehiggadj!

Ki mondta ,hogy veresd meg a kutyád?

És honnan tudod,hogy éles helyzetben megvédene?

Neked kell megtanítanod játszani,ne akard másra áthárítani a felelőséget,meg mindenkit lehülyézni.

Ha tudod,hogy ilyet szeretnél csinálni,akkor hajrá,vedd rá,hogy játszon valami ronggyal,először veled,majd egy ismerőssel,aztán már idegennel is.

Ha kell használj jutalomfalatot,klikkert,vagy akármit amivel eredményt tudsz elérni. És ne itt hisztizz,attól nem változik semmi!

Megint az első voltam.

2010. jún. 13. 14:45
 19/43 anonim ***** válasza:
Tudod, minden fajtánál bármilyen készség vagy vele születik, vagy mélyen alszik benne. Ha csinálni kell, előpiszkálni, az már fércelés, színjáték.
2010. jún. 13. 14:45
 20/43 anonim ***** válasza:
Alapfok, meg középfok megvan? Mert ha nincs, akkor ajánlom a népszigeti/őrmezői, vagy bármelyik Tükör módszeres kutyasulit. Eleinte az én kutyám pl elvitte az akadályról a rudat, mégse nyilvánították alkalmatlannak akadályokra, pedig ráadásükl örző védő fajta. Úgyhogy ha a kiképző egy totál kutyát ennyiből alkalmatlannak nyilvánított, az hülye. Az engedelmes egyes, kettes vizsga után lehet csak ÖV-zni amúgy is, tehát ha a kutya még sose volt iskolában, és elsőre ÖV-ről beszélgettetek, akkor az nyilván rossz iskola volt. Kezdj el dolgozni a kutyával, aztán mehet az ÖV is. Ha nem jástzik, akkor lehet, hogy dominancia gondja van, az én kutyám se áll le játszani senkivel, aki szerinte alatta van a hierarchiában.
2010. jún. 13. 14:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!