Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül egy hónapban...

Mennyibe kerül egy hónapban egy pici kutya, ha így csínálom?

Figyelt kérdés

8 hetesen étkezik. Chip,oltás ami ugye az elején kötelező költség mennyi az annyi egy hónapban?

Bolhaírtót ilyen cseppeset kapok ingyen egy barátoktól, tehát arra nem kell költenem. A kiskutya felnőttként ilyen 4-6 kiló lesz, max. Kezdetnek egy 15kilos tápot vettem ez így 10 ezer volt, ez kb meddig elég ha kap mellé mást is, főtt hús, zöldség stb.

Van jó kutyakeksz receptetek? Meg néztem DIY kutyasampont, fekhelyet, játékot ezek közül vélemény, mi vált be, mi nem?

Első saját kutya mióta egyedül élek. Izgulok :)

2018. ápr. 16. 18:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy értette, hogy az első havi költségben benne van a 15 kg táp, hisz meg kell venni. A második haviban már nem lesz benne.

Amúgy milyen márkájú táp? Amik tényleg érnek is valamit, ritkán jön ki belőlük 15kg 10 ezerből :\ A cseppes bolhairtó márkájára is kíváncsi lennék, mert sok manapság már elég gagyi, és mivel nekem annó babéziában halt meg a kutyám (pedig első pillanattól kezdve állatkórházban volt és aktív cseppes irtó volt rajta), inkább költök drágább kullancs, bolha irtóra, csak ne kelljen mégegyszer hasonlót sem átélnem.

Illetve nem árt beleszámolni a költségekbe a szívféregszűrést, és a szívférgek elleni védekezést is.

Szerintem ezek a dolgok jelenleg fontosabbak, mint a kutyakeksz recept és a DIY sampon...

2018. ápr. 17. 11:52
 12/16 anonim ***** válasza:

Én úgy értettem, higy egy hónapban mennyire jön ki a kutya.

Már ne is haragudj, de az a táp, ami 15 kilo 10 ezer, az nem minősül eleségnel, az nyershamu. Gyakorlatilag gyártási szemét.

Ha tényleg normálisan akarod tartani a kutyád, akkor min egy brit care, josera, totw (ezek ah olcsóbbak), vagy még inkàbb egy Platinum, N&D minőséggel etetsz.

Eleve kicsit olyan szaga van a kérdésednek, higy még sehol semmi, kutya még a láthatáron sincsen, de te már azon gondolkodsz, hogy min spórolj. Ez szomorú...

2018. ápr. 17. 14:49
 13/16 anonim ***** válasza:

Illetve a kérdező sem akar most válaszolni nekünk.. Az utolsó nagyon jó márkákat írt, én is úgy tapasztaltam, hogy 1000Ft/kg alatt nincs jó összetevőjű táp egyszerűen.. Amit tudok ajánlani az a Markus Mühle, ez még asszem 1000/kg alatt van és nem rosszak az összetevői ahhoz képest. Én most wolf of wilderness-el etetek, sokszor van rá 12+2 kg akció, amiből így kijön 15 ezerre 14 kiló.

Főtt húsra egyébként nincs szüksége, sem zöldségre kiegészítésként. A főtt húsnál a nyers jobb lenne, de a nyerset nem jó a táp mellé adni, mert más az emésztési idejük, szóval én ezeket a dolgokat teljesen kihagynám. Vagy teljesen nyersen etet az ember (főttet számba se veszem), vagy teljesen táppal.

2018. ápr. 17. 20:20
 14/16 A kérdező kommentje:

Josera a 10ezres. De találtam 7ezerért is joserát.

[link]

2018. ápr. 17. 20:25
 15/16 anonim ***** válasza:

De gondolom kölyöknek valót vettél.

Még mindig érdekelne a csepp márkája, tényleg jót akarok, és nagyon nem jó ilyen dolgokon spórolni sajnos, mert a kutya életébe kerülhet. Illetve a szívféreg szűrést se vedd félvállról. Állatorvosi rendelőben dolgozom, nap mint nap találkozok szomorú esetekkel ezek miatt sajnos

2018. ápr. 17. 21:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Amúgy ez mióta kölyöktáp? 8 hetes...
2018. ápr. 17. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!