Örökbe akarunk fogadni egy kis 2kg-os pincser ivartalanitott 1 éves lány kutyust. Jó lenne tudni hogy nagyjából egy hónapban mennyit enne egy ekkorka állatocska, és hogy milyen étrend lenne a legmegfelelőbb számára?
attól függ. jófajta kutyatápból egy ekkora kutyusnak kb. 50 gramm kell, a legjobbakból még ennyit sem ajánlanak.
minden tápgyártó weblapján megtalálod az etetési útmutatót.
milyen étrend? hogyhogy milyen étrend. táp, vagy barf
Ha a legjobb minőségű száraztápokat adod neki akkor is kb. napi 80-150 Ft a költsége. (ráadásul kimérve érdemes megvenni, mert egy ekkora kutya nehezen tud lejárati időn belül elfogyasztani pl 5 kg-os zsákot:)
Táp ajánlatok:
- Acana - többféle változatban létezik - kimérve (1100-1700/kg) ezt eszi az én kutyám is
- Brit Care - sajnos erről nem tudok részleteket de ár-érték arányban szintén kiváló minöségű táp, bár én még nem láttam kimérve, ettől még lehet
- Taste of Wilde - erről nem tudok részleteket de a táp kiváló minőségű kimérésről szintén nem tudok
Kedves utolsó!
Akinek ilyen pici a kutyája annak a zsákos kiszerelis igenis drága, mert nem tud a végére érni még mielőtt lejár a szavatossága, ha figyelmesen olvasol
Barfozás jó dolog én is rajta vagyok, de szerintem aki kezdő az előbb igazodjék ki a kutya alapvető szükségletein, nevelésén stb.
Had vitatkozzam: a zsákot felnyitod májusban és jövő márciusban is még azt eszi. Az tudvalévő, hogy a vitaminok oxigén hatására gyorsabban bomlanak. Tehát amit megspórolhatna a mennyiségen tulajdonképpen kidobott pénz-táp.
Ezért tényleg szerencsésebb a barf - de hát erről már írtam véleményt.
Akinek ilyen pici kutyája van hidd el kiműveli magát kaja ügyben:)
Nagyon köszönöm a válaszokat! Kicsit utána néztem ennek a Barf dolognak, és korábban a nagytestű kutyusainknál ezt alkalmaztuk elég jó sikerrel, táppal keverve. Csakhogy, a helyzet az hogy Dániában élek és itt nem igazán van husos pult a boltokban ahonnan lehet választani mert minden lefoliazva bedobozolva kaphato. Hentesek vannak ugyan de nem jellemző hogy minden sarkon lenne. A konzerves kutya kajáltatásnak nem vagyok fanatikusa meg azt gondolom hogy drága bár erről még nem győződtem meg.
De akkor a helyzet az hogy egy ekkorka kutyi naponta egyszer eszik 50gr azaz 5dkg kaját fogyaszt átlagosan?
Nem vagyok híve a konzerves kutyaeledelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!