Rottweiler kutyámnak milyen étrend kéne? Csak azért akarom tudni, hogy ne legyen gyenge csontozata.
BARF v PREY étrendet ajánlom én is!
Nekem bullmasztiffom van, nagyon bánom, h sokáig féltem tőle és nem így etettem kezdetektől, sok problémától megkímélhettem volna magunkat.
Itt sok infót kaphatsz róla:
A csontozat minőségi legalább annyira múlik a genetikán,mint az ételen.A plusz kálcium egy jó táp mellé árt,mint használ.
Ha jó helyről van a kutya,a szülők törzskönyvesek,egészségügyileg szűrtek,akkor egy jó táp kell a kutyának és nem kell aggódni.
Brit,Brit Care,Acana,Carni Love,AZP,Belcando,Orijen stb.
Ezek jó tápok,semmiképp sem kell mellé kalcium.Se csonterősítő.
Viszont zöldkagyló kivonatra szüksége lenne,akkor erősíted az inakat.
ne etesd túl. Sok gazda elköveti azt a hibát, hogy a kiskityának a legjobbat és vesz egy nagyon magas fehérjetartalmú tápot. A kiskutya szervezete meg mindent hasznosít még ami bemegy és elkezd hatalmasra nőni. Ez árt a csontoknak, az izületeknek, egyre inkább arra hajlanak a kutyatások, hogy a DP egyik oka is ez.
Aztán jön a túlsúly ami ezeket a laza izületeket terheli, a gazda korrekciónak adja a + kalciumot vitaminokat ami meg rögzíti ezt a szar állapotot.
Kevesebb fehérje, nem kell + kalcium és vitaminok, inkább kicsit szűkös felnevelés mint túletetés. Mozgatni csak annyit amennyi neki jólesik 7 hónapos koráig tilos biciklivel futtatni és hasonlók, rendesen terhelni majd 1 éves korától lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!