Mennyi ideig kell a húst fagyasztani, hogy biztosan elpusztuljon minden baktérium? Egyáltalán elpusztulnak?
a férgek elpusztúlnak a bacik nem, a kutya gyomorsava meg pont olyan erős mint az emberé csak sokkal sokkal több és pont ez a rengeteg gyomorsav az ami ellenállóbbá teszi őket ezek ellen a bacik ellen.
Én 4 éve etetek barf alapon 4 hetes kortól kölyköket is és még soha nem lett egy se beteg ;)
Ha hentesnél veszek embernek való húst, akkor azt nem mindig fagyasztom, vagy van, hogy már másnap adom nekik.
A szárnyasokat 3 napig, a többit kb 1 hétig érdemes fagyasztani.
Sertést nem szabad nyersen adni, de vadhúst lehet! Utóbbit azonban minimum 1 hétig fagyasztani kell.
Tééééves :D
Vadhúst ha így adják nem lehet adni, mert lehet benne vaddisznó. Szarvast-őzet lehet adni nyersen persze.
A fagyasztás nem feltétlenül szükséges 3havi féreghajtás és meg van oldva ez a probléma is (ami csak kb a szarva esetén áll fenn)
Házi sertést meg lehet adni ha ellenőrizve van aujeszki-re. Szalmonnella meg nem kifejezetten veszélyes a kutyára, nekem a tojást egybe kapják meg héjastól ha olyan van.. semmi bajuk nem volt eddig.
Az utókor számára, hátha más is idetéved:
Vaddisznó húst nyersen soha senkinek se embernek se állatnak nem szabad adni, mivel trichinella parazita lehet benne!!! Ez egy féreg, ami az izomzatba fúrja magát, erős láz és izomfájdalom a tünetei, akár még a szívizmot is károsíthatja, szóval nem játék!. Főzéssel, sütéssel ezt is teljesen elpusztul, a füstölés az több a semminél, de teljesen bizonytalan a hatása, szóval a vaddisznóból kolbászt egyrészt ezért nem szokás csinálni, de ha mégis, akkor azt jól jelezni kell, nehogy valaki házi kolbásznak gondolja és feltétlenül meg kell sütni!
De még házi disznó magánvágásánál is előfordulhat, ha nem vizsgáltatják be a húst és nem jó körülmények közt tartják az állatokat, így azzal is csak óvatosan, ha nem vagyunk 100%ig biztosak, hogy megfelelő a hús, akkor inkább süssük\főzzük meg.
Úgy tudom, csak a disznóban (főleg a vad, de néha a háziban is) él meg ez a parazita, így szarvasból\őzből pl már lehet kolbászt is csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!