Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi ideig kell a húst...

Mennyi ideig kell a húst fagyasztani, hogy biztosan elpusztuljon minden baktérium? Egyáltalán elpusztulnak?

Figyelt kérdés
Nem igazán értem ezt a barf-dolgot...Most tanulmányozgatom még csak ezt a fajta étrendet,sok helyen találok táplálási útmutatókat,mit hány százalékban,hogyan érdemes,de nem tudom,a fagyasztásos dolog mennyi időre szól,illetve olyan baktériumok,mint pl a szalmonella,biztosan elpusztulnak?Családtagjaim leginkább az esetleges fertőzések,baktériumok miatt ellenzik a kutyáim nyers hússal való etetését,ehhez szeretnék tőletek tanácsot,segítséget kapni.

2013. okt. 27. 20:41
 1/10 anonim válasza:
78%
Nem vagyok ebben nagyon jártas, de tudtom szerint a kutyáknak sokkal savasabb a gyomorsavuk,mint az emberé,ez esetben ez a gond nagyon minimálisan áll fenn.
2013. okt. 27. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

a férgek elpusztúlnak a bacik nem, a kutya gyomorsava meg pont olyan erős mint az emberé csak sokkal sokkal több és pont ez a rengeteg gyomorsav az ami ellenállóbbá teszi őket ezek ellen a bacik ellen.

Én 4 éve etetek barf alapon 4 hetes kortól kölyköket is és még soha nem lett egy se beteg ;)

2013. okt. 27. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Hát nézd, mióta tudom, hogy néhány hal is felkel a fagyasztásból (ilyen tapasztalatokat szerez az ember, ha gimiben biosz szakos és az elmebeteg csoportjával mindenáron halat akar boncolni), azóta nem hiszek a fagyasztásban. Az annál is egyszerűbb élőlények tuti, hogy simán gurulnak tovább, ha kiolvadtak. A kutya gyomorsavában viszont sokkal inkább bízom, ami azt túléli, az felőlem akár meg is fertőzheti. Féreghajtva rendszeresen vannak, úgyhogy attól nem parázok, a többitől meg mi baja lehet, kis hányás, kis hasmenés, túléljük.
2013. okt. 27. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Azt hiszem,a kutyáim gyomrára bízom akkor.De azért szükséges fagyasztani,nem?Vagy egyből mehet nekik?
2013. okt. 27. 23:00
 5/10 anonim ***** válasza:
15%
Ha jól megfőzöd, akkor bacik kilőve.
2013. okt. 27. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Igen, és egy csomó hasznos tápanyag is.
2013. okt. 28. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
Én 2-3 hétig szoktam fagyasztani. Soha semmilyen probléma nem volt még. Vadhúst, disznót kizárólag főzve adj neki.
2013. okt. 28. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
54%

Ha hentesnél veszek embernek való húst, akkor azt nem mindig fagyasztom, vagy van, hogy már másnap adom nekik.

A szárnyasokat 3 napig, a többit kb 1 hétig érdemes fagyasztani.

Sertést nem szabad nyersen adni, de vadhúst lehet! Utóbbit azonban minimum 1 hétig fagyasztani kell.

2013. okt. 28. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
89%

Tééééves :D


Vadhúst ha így adják nem lehet adni, mert lehet benne vaddisznó. Szarvast-őzet lehet adni nyersen persze.


A fagyasztás nem feltétlenül szükséges 3havi féreghajtás és meg van oldva ez a probléma is (ami csak kb a szarva esetén áll fenn)


Házi sertést meg lehet adni ha ellenőrizve van aujeszki-re. Szalmonnella meg nem kifejezetten veszélyes a kutyára, nekem a tojást egybe kapják meg héjastól ha olyan van.. semmi bajuk nem volt eddig.

2013. okt. 28. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:

Az utókor számára, hátha más is idetéved:


Vaddisznó húst nyersen soha senkinek se embernek se állatnak nem szabad adni, mivel trichinella parazita lehet benne!!! Ez egy féreg, ami az izomzatba fúrja magát, erős láz és izomfájdalom a tünetei, akár még a szívizmot is károsíthatja, szóval nem játék!. Főzéssel, sütéssel ezt is teljesen elpusztul, a füstölés az több a semminél, de teljesen bizonytalan a hatása, szóval a vaddisznóból kolbászt egyrészt ezért nem szokás csinálni, de ha mégis, akkor azt jól jelezni kell, nehogy valaki házi kolbásznak gondolja és feltétlenül meg kell sütni!


De még házi disznó magánvágásánál is előfordulhat, ha nem vizsgáltatják be a húst és nem jó körülmények közt tartják az állatokat, így azzal is csak óvatosan, ha nem vagyunk 100%ig biztosak, hogy megfelelő a hús, akkor inkább süssük\főzzük meg.


Úgy tudom, csak a disznóban (főleg a vad, de néha a háziban is) él meg ez a parazita, így szarvasból\őzből pl már lehet kolbászt is csinálni.


[link]

2017. jan. 2. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!