Kutya szájában kevesebb baktérium van, mint egy emberében?
Olyan dolgokat olvasok itt, hogy nem tudom kinek higgyek!
"Kutya nyálától kevesebb bajod lehet mint akár egy másik emberétől ezt vedd figyelembe...Sőt kutyanyál még baktériumölő hatású is.
Hát nem igazán, a kutya nyálában is sok a baktérium, nem beszélve arról, hogy előtte olyan helyeken nyalogatta magát amivel normális ember nem szívesen kerülne közelebbi kontaktusba.
hallottam már olyasmit, hogy a kutya szája tisztább, mint az emberé, de én ezt a szagok alapján nehezen tudom elképzelni..."
Valaki azt mondja, hogy nem rosszabb, mint egy ember szája, de azért mégis... Egy normális ember, legalábbis én, nem nyalok meg minden dolgot, nem veszek a számba ezernyi cuccit, nem nyalogatom magam, és minden nap fogat mosok... Akkor miért lenne egézsgéesebb egy kutya szája, mint egy embernek?
Termeszetesen _nincs_ kevesebb bakterium a kutya szajaba, mint az embereben.
Aki azt mondja, smaroljon a kutyaval...
Az emberek sok minden marhaságot tudnak beszélni. Ezért van a szájuk (meg a billentyűzet). Igazad van, a kutya sok olyasmit vesz a szájába, amit mi nem. És nem mos fogat.
Egyszer ki akartam venni valamit a kutyám szájából és a foga megkarcolta a kézfejem. Néhány óra múlva úgy bedagadt, hogy orvoshoz kellett mennem, mert mozdítani sem tudtam. Pedig még csak nem is vérzett. Csak a sok baci dolgozott, ami a bőröm alá került.
Azt mondják, hogy a kutyák nyála (egyébként más ragadozó emlősöké is) bizonyos fokig baktériumölő hatású, ezért sok baktérium faj nem képes tartósan életben maradni a kutyák szájában.
Egyébként harapásnál nem csak a harapó szájában élő baktériumok okozhatnak problémát, ugyanis az ember bőrfelszínén igen agresszív baktériumok élhetnek. Ezek a sebbe kerülve (harapás vagy más "eszköz" által) akár a szövetek rothadását is okozhatják.
Az hogy egy kutya harapás betegséget,duzzadást...stb. okoz-e nem a baktériumok mennyisége, hanem milyensége dönti el.
Egy ember harapásától semmi bajunk nem lehet!ez alól 1 kivétel van és az az hogyha a harapó illető elkapta egy állattól a veszettséget!Ráadásul:
Mit ehet egy ember?:
-azt a szinte megszámlálhatatlan fajtájú ételt ami létezik bolygónkon.
-és minden más amit kíváncsiságból megkóstolunk
Mit ehet egy kutya?:
-kutyaeledelt (konzerv,táp)
-házi kosztot (vagyis annak a maradékát amit MI eszünk)
-akármi mást bár a legtöbb esetben a szagából rájönnek hogy nem érdemes megenni.
És ellenük szóljon hogy a nemiszervüket nyalogatják.
Ebből nézve nem kell félni a kutya nyálától de azért mossuk le és ha megharap menjünk orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!