Melyik a "jobb"? Rottweiler v. Magyar vizsla?
Mire? Két teljesen különböző fajta. Épp van mindkettőből egy nekem :)
A vizsla egy örök gyerek, imád futni, úszni, a gazdihoz bújni. Mindenes vadászkutya.
A rotti meg kiváló őrző-védő kutya, nagyon sok szellemi foglalkozást igényel, a nevelése nem annyira egyszerű, mint egy vizsláé.
De könyvet lehetne írni a tapasztataimból szerintem :)
1es vagyok.
De ha leírod, hogy mégis mire kellene a kutya, mennyit tudnál vele foglalkozni, stb., akkor azért könnyebb lenne eldönteni, hogy számodra melyik lenne az ideális.
1es vagyok.
Sippara! Azért elképzelhető, hogy valakinek két szinte teljesen különböző kinézetű és jellemű kutya tetsszen! Én vagyok rá az elő példa.
1es vagyok.
Értem Sippara. De ettől még egyáltalán nem lehetetlen két ilyen különböző fajtát együtt tartani. Mindkettővel foglalkozni kell, sok dologban nem egyformán, viszont vannak közös pontok is. Szóval nem lehetetlen.
1es vagyok.
Egyébként az tény, hogy egy kicsit kettős embernek/személyiségnek kell hozzájuk lenni. A vizslát kevésbé, egy rottit pedig keményebb kézzel kell fogni. De meg lehet szokni. Nálunk szokott olyan lenni, hogy kb. egyforma rosszaságot csinálnak, de másképp kell rájuk szólni :)
Egyformán jók. A vizslákat imádom, hebrencsek, bolondak, imádnivalóak. A rotikat ugyanúgy szeretem, mert keményebben kell őket fogni, de hihetetlen ragaszkodó kutyák. Most rotim van ideiglenesben, előtte egy vizsla keverékem volt, legközelebb újra vizslát szeretnék a vizslamentőktől. Mindkettőt ugyanúgy szerettem, szeretem. Saját keverék kutyámban is van valami vizslavér, de hogy tetőzzem a dolgokat, még egy huskym is van:D
-kispalikee-
attól függ, hogy milyenek a körülményeid. ha örökmozgó vagy -mint a vizsla-, és van rá időd, energiád, kitartásod, és tényleg szívesen foglalkozol vele (vizslánál nincs olyan, hogy ma nincs kedved sétálni vagy fáradt vagy), akkor mindenképp vizsla! Nagyon kedves, családcentrikus kutyák, általában a többi kutyával is kijönnek (de ez mondjuk egyénfüggő is), bármikor kaphatóak a sétára vagy mozgós programokra, és hihetetlen jó fejek :D örök "kölykök".
Rottweiler inkább házörző,és komolyabb kutya. Másképp kell nevelni, és elég domináns természetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!