Szerintetek melyik a jobb a golden retriever vagy a magyar vizsla?
hobbiból tartanánk kertesházban lakunk de kint is és bent is lesz.Mind a kettő nagyon aranyos,okos,szép!És nem tudok választani.
Kaphatnék véleményt?
Előre is köszi!:)
Attól függ, hogy mit tudtok neki nyújtani. Egy vizslának azért nagyobb a mozgásigénye, mint egy goldennek, viszont könnyebb bánni a szőrével stb. lehetne még sorolni a különbségeket.
Nem szabad csak külső alapján dönteni, azt is vegyétek alapul, hogy ti mit tudtok neki nyújtani.
vizsla :)
a kutya legyen vagy kinti vagy benti, de ne cserélgessétek, nem tesz neki jót, az egyik hőmérséklethez kell hozzászoknia
Nekem goldim van, tenleg tokeletes csaladkutya, a viz a mindene (meg csak 8 honapos, szoval nem tudom mit fogunk csinalni telen h nem uszhat), nagyon okos, tanulekony kutya, epp ezert sokat kell foglalkozni a szellemi kifarasztasaval is. Nem tudom milyen celjaid vannak vele, kiallitasokra en oszinten nem jarok vele, es nem is szeretnek, mivel nem tetszenek a kiallitasok, a legtobb esetben az egesznek az a lenyege (foleg a szobacirkaloknal) h ki tudd nagyobb bohocot csinalni szerencsetlen kutyabol. Agilityzni hobby szinten elkezdtem vele, de amit majd feltetlenul szeretnek majd vele azok a munkavizsgak. Azt mondjak roluk h nagyon konnyen kezelheto kutyak, de azert nehogy azt hidd h nincs veluk semmi gond. Bar az is igaz h az enyem "munka kutya" szoval el is varom tole h hiperaktiv legyen, de azert arra nem szamitottam h nehezebb lesz vele mint a "hobbi" celra vett border-colliemmal.
A vizslakkal nincs tul sok tapasztalatom, a kutyasuliban ahova jarunk van 1 nemet vizsla, nagyon ugyes kutya. Oszinten nekem a nemet vizsla jobban tetszik mint am agyar, de tisztelem benned h magyar fajtat szeretnel venni. Bar ha engem kerdezel, nekem tobbet szamitana a kovetkezo 10-15 eves "tarsam" kulleme (mivel a jellemuk tudomasom szerint egyezik), mint a hazaszeretetem.
Lenyegeben en a goldent ajanlom, de barmely fajta mellett is dontenel, a legfontosabb h jo helyrol, tenyesztotol, a celjaidnak es a jellemednek megfelelo kutyat vegyel, es meg veletlenul se szaporitott 30k ft-os hozza ertes nelkul gyartott beteges fajtajellegu kevereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!