Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jövő hónapban kapok kutyát....

Jövő hónapban kapok kutyát. Mik azok a dolgok, amikre különösen figyeljek?

Figyelt kérdés

Szóval jövő hónapban kapok egy barátnőmtől egy kiskutyát, kokerspanielt. Hányszor vigyem ki sétálni? Hányszor etessem?

Még picike. Mik azok a dolgok, amiket tudnom kell? :))

2015. márc. 19. 17:48
 1/5 anonim ***** válasza:
1-2 óránként kell levinni sétálni de utána tudsz olvasni bármelyik kutyás oldalon.
2015. márc. 19. 18:05
 2/5 anonim válasza:
Amikor az enyém kölyök volt és az elején (szobatisztaságra szoktatás) minden evés és felkelés után szabadba vittem, hogy ott tudja elvégezni a dolgát... ha mégis besikerült akkor újságpapír és az ajtó felé orientálni...remélem segítettem!
2015. márc. 19. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:

oltásai mennyire vannak?

nem csak a kötelezőkre gondolok.

vannak mindenféle kutya nyavaják, amiket oltás nélkül megkaphat.

2015. márc. 19. 18:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első időkben kb. 2 óránként kell kivinni, pisilni, kakilni. Ha kint végzi a dolgát, dicséret, játék. Ha bent, nem bántani, takarítani.

Gondolom, 8 hetes lesz, amikor hozzád kerül, ekkor még 4-szer etesd, aztán ahogy nő, csökkenhet először 3-ra az etetés, majd napi kettőre (reggel-este). Felnőtt korában lehet napi egyszer is etetni, jellemzően este, de a reggel-este is maradhat. Etesd jó minőségű kölyöktáppal, az ajánlott adagolás rajta van a zacskón, de a tenyésztője is segít etetési tanácsokkal.

Amíg nincsenek meg az oltásai, ne vidd kutyák közé, utána viszont igen, hogy tudjon szocializálódni, megtanuljon kutyák között viselkedni.

Állatorvos felkeresése, chip átíratása a nevedre, oltási program folytatása is a feladatot.

Az első perctől el kell kezdeni nevelni, nyakörvhöz, majd pórázhoz szoktatni. Következetes legyél a nevelése során, azaz amit nem szabad, azt SOHA nem szabad.

2015. márc. 20. 07:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Kezdésnek ajánlom Jan Fennel, illetve Cesar Milan könyveit, amik az internetről letölthetők. Számtalan hasznos dolgot tudhatsz meg ezekből a könyvekből, javaslom mindenképp tanulmányozd őket!

A kutya gondolom nem tenyésztőtől lesz, ezért figyelj oda hogy CSAK akkor kerüljön hozzád ha már minimum 8 azaz NYOLC hetes elmúlt! Gondolom nem tudlak lebeszélni a szaporított kölyökről, éppen ezért készülj fel hátha rendszeresen orvoshoz kell majd járni vele. Mindezt nem bántásból írtam, remélem segíthettem. Sok szerencsét.

2015. márc. 20. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!