Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül egy hónapban...

Mennyibe kerül egy hónapban egy pici kutya, ha így csínálom?

Figyelt kérdés

8 hetesen étkezik. Chip,oltás ami ugye az elején kötelező költség mennyi az annyi egy hónapban?

Bolhaírtót ilyen cseppeset kapok ingyen egy barátoktól, tehát arra nem kell költenem. A kiskutya felnőttként ilyen 4-6 kiló lesz, max. Kezdetnek egy 15kilos tápot vettem ez így 10 ezer volt, ez kb meddig elég ha kap mellé mást is, főtt hús, zöldség stb.

Van jó kutyakeksz receptetek? Meg néztem DIY kutyasampont, fekhelyet, játékot ezek közül vélemény, mi vált be, mi nem?

Első saját kutya mióta egyedül élek. Izgulok :)

2018. ápr. 16. 18:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Kezdés: chip + oltások + féregirtók mire végeztel az oltási sorral orvosi rendelőtől függően olyan 40-50 ezer korul lesz.
2018. ápr. 16. 18:08
 2/16 A kérdező kommentje:
Az oké. Nem ez érdekel.
2018. ápr. 16. 18:47
 3/16 anonim ***** válasza:
Hanem mi érdekel?
2018. ápr. 16. 20:19
 4/16 A kérdező kommentje:

"mennyi az annyi egy hónapban?;

Van jó kutyakeksz receptetek? Meg néztem DIY kutyasampont, fekhelyet, játékot ezek közül vélemény, mi vált be, mi nem? "

2018. ápr. 16. 21:22
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

Egy hónapban az annyi: 10 ezer ft táp + 4500 ft Nexguard + 5 ezer ft jutifali/játék/minden más + ad hoc koltsegek (orvos akármi).

Egy hónapban a 20-30 ezer ft közti összeggel nyugodtan lehet lakulálni egy kistestű kutya esetében.

A DIY dolgokhoz nem értek.

2018. ápr. 16. 21:52
 6/16 A kérdező kommentje:
Egy 1 kilós kutya megeszik 15kiló tápot egy hónapban?
2018. ápr. 16. 23:44
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy eszik. Ezt mégis hogy számoltad ki?
2018. ápr. 16. 23:50
 8/16 anonim ***** válasza:

biztos éheztetem a kutyáimat, de nekem egy 20 és egy 6 kg-os kutya etetése kerül 12-13 ezerbe, úgy, hogy csak platinumot kapnak, amiről úgy tudom, hogy jó táp.

itt egy oltási program, egy olták 5 ezer körül szokott lenni: [link]

a tápot ki tudod számolni az etetési útmutató alapján, de szerintem ilyen 4 hónapra elég, ha csak ezt kapja.

a spot on-t havonta kell a kutyának adni általában(márkától függ)

A diy cuccokat én is szeretem, de ami tényleg jó, ott közel sem biztos, hogy olcsóbban jössz ki, mintha boltit vennél.

nekem is van egy 6 kg-os kiskutyám és neki csináltam már több hámot is, kb egy nap volt, amig kézzel megvartam egy darabot, de nekem megérte :) az ára ott van, mint egy olcsó, de tartós boltinak (pl ani one), de sokkal szebb, egyedibb. A hámokhoz pórázt is csináltam paracordból, amit az e-bay-en rendeltem, de szintén ugyan ott voltam árban, mint egy sima, bolti póráznál.

[link]

a legolcsóbb diy fekhely a pléd összehajtva, de ha van felesleges párnád, az is tökéletes. Próbáltam azt a tipikus régi, vintage bőrönd átalakitós dolgot is, de feladtam elég gyorsan, mert túl pepecselősnek tűnt.

játékokat is csináltam már, polár plédből 5 cm-es csikokat vágtam ki és azt fontam össze speckó módon, de sajnos a kiskutyám ezeket mindig meg akarja enni(és meg is eszi egy részüket), ezért hanyagoljuk őket. Mostanában pedig szereztem használt tehénfejő gumikat és abból csináltam játékot: [link]

1 flakon kölyök kutyasampon 1500 ft körül mozog, én ezen nem spórolnék

kistestű kutyáknak egyébként nem szoktak 15 kg-os tápokat venni, mert 2x megromlik mire elfogy...

2018. ápr. 16. 23:57
 9/16 anonim ***** válasza:
Én is Platinumot etetel, szuperprémium táp! 7 kiló a kutya, egy honapban egy 5 kilós zsák elmegy, az egy 10-es.
2018. ápr. 16. 23:59
 10/16 A kérdező kommentje:

61%-os te irtad, hogy 10ezer/hónap a táp.

Leírtam, hogy 10ezerert lattam 15 kilót. Ha arra nem vagy képpes, hogy elolvasd azt a pár sort amit írtam és értelmezd akkor kérlek ne válaszolj.

2018. ápr. 17. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!