Hogyan kell helyesen fésülni?
Hamarosan örökbe fogadok egy hosszú szőrű kutyust.
Azt szeretném kérdezni hogy : HOGYAN KELL ŐKET FÉSÜLNI? illetve MILYEN FÉSŰT HASZNÁLJÁK? És MILYEN SAMPONT?
Bichon keverek a kutyus
Ezt egy oldalon találtam:
Szőrzetápolási igénye: A bichon frisé szőrzetével sokat kell foglalkozni. Mindennap alaposan, egészen a bőrig át kell fésülni, s ha túl hosszúra nő, le is kell nyírni. Sok más ilyesmi szőrzetű kutyához hasonlóan, ezt a fajtát is sajátos stílusban nyírják – ezt a munkát célszerű egy kutyakozmetika szakembereire bízni. Havi két-három nyírás általában elegendő, de a kiállításokon versenyeztetett kutya szőrével ennél is sokkal többet kell törődni. A szőrzet fehérségének megőrzése érdekében tanácsos jó minőségű kutyasampont használni a fürdetéshez. Rendszeresen ellenőrizni kell, hogy a szem körüli szőrszálak nem okoznak-e irritációt, és jó minőségű, speciális készítményt kell használni az elcsúfító könnyfoltok megelőzésére.
Először kibontod, utána növéssel ellentétes irányban, hogy kijöjjön a kosz, elhullott szőr, majd újból növési irányba.
Ritka és sűrű fogú fésüvel is fésüld át, majd a végén kefével simísd el neki.
Heti legalább 3x fésüld.
Fürdetni havonta max 1x, de elég, ha 2-3 havonta fürdeted.
Én emberi babasampont használok, mert a kutyásra érzékeny, én meg úgy voltam vele, hogy ha a babáknak jó, akkor a kutyusnak se árthat. Így is lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!