Hogyan kell egy nagytestű kutyát helyesen kézbe venni/ felemelni/autóba rakni?
"Elég magas az autóm hátulja, nem tudna maga beugrani"
Miért, beteg?
A pitem, amelyik ugye méretre kisebb, az 1,2 méteres kiskert kerítését is simán átugorja, ha be akar menni.
Egy egészséges (közepes/nagytestű) kutyának nem probléma egy magasabb autóba történő beugrás.
Amúgy a mellső lába mögött és a hátsó előtt benyúlsz, és megemeled a hasánál.
ez és ehhez hasonló szerkezetek? [link]
Egyébként ha az emelésnél maradsz a mellkasánál és a fenekénél kell oldalról áláfogni úgy, hogy te meg nem derékból emeled, mert az úgy kinyírja a derekadat.
Nem, szerencsére nem beteg. Biztosan be tudna ugorni (a 1,5 m magas gangról szokott leselkedni az utcára), de ezt én nem akarom :)
a kutyarámpát meg nem használná, ismerem :)
ha jól értelmeztem, akkor úgy kell helyesen felemelni, hogy a két kinyújtott kezeim közt nincs lába, csak a kezeimen kívül. Na, ezt jól megaszontam :) remélem, azért érhető így is.
Nem. Arra figyelj, hogy stabilan fogd és ne hátból, hanem derékból emeld fel. Leguggolsz mellé, szügyénél-fenekénél megfogod, és közel tartod a mellkasodhoz. Ne úgy emeld meg mint egy macseszt vagy egy nyuszit.
Én így emeltem meg, mint ahogy az első ábrán láthatod:
Nekem egy 38 kilós német juhászom van, és a az állatorvos mutatta így, mikor fel akartam tenni az asztalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!