Ilyenkor mit lehet tenni? A rendőrség nem csinált semmit.
Le lehet pontozni nyugodtan...mint sikerült is... akkor sem ölünk meg két kutyát egy macskáért. Biztos, hogy a szomszéd idegeire mennék amíg fel nem köti magát addig!!!!!!
Rohadt mocskos ember...
Ha a kérdező írna címet becsöngetnék hozzá éjjel nappal, és nem lenne szép vége...
Nem hiszem, hogy buta vagyok....
Csak nem így kellett volna eljárni
10-esnél a pont. Az ilyen "állatbarát" anyagi haszonszerzésből macskázik.
Viszont ettől még
"Attól, hogy te alacsonyabb rendű lénynek tartod a macskákat, mások még ugyanannyira szerethetik, mint egy kutyát."
Nekem pl. macskám és kutyám is van... De ha a kutyámat megölné egy kutya, de ezzel már nem menthetném meg, illetve én sem lennék közvetlen életveszélyben akkor eszembe sem jutna agyonverni! Szimplán kihívnám a gazdára a rendőrséget... Én felelős gazda vagyok, több tenyésztővel is tartom a kapcsolatot, egyik sem tartja kint az állatait!
Macskát eleve nem tartunk kint, fajtatisztát végkép nem. Simán betörnek miatta a kisebbségiek és/vagy szaporitók. Illetve nem hiszem, hogy meg volt oldva a 100%os macskabiztos kerítés sem, akkor a kutya sem tudott volna átmenni. Ennyi erővel ha átmászni nem is tudott volna, mert egy csomót költött a kedves szomszéd a macska biztos kerítésre (kötve hiszem, ha kint tartotta Őket), akkor is a macskák ugyanúgy át áshatták volna magukat!
És ajánlom ezt a részt mindenki figyelmébe "az épp átmászni készülő másikat is egy kapával," Na itt látszik, hogy egy nem normális, beteg gyilkosról van szó...
A kérdező is rohadt felelőtlen volt,de ez "csak" gondatlanság, ami normális EMBERI szomszéd esetén egy macska halálàt eredményezi, ami normális rendőrség esetén egy nagyobb pénz büntetést eredményez... S mivel nem szándékos bűnelkövetésről van szó, szerintem ez így korrekt is lenne.
Egyetlen tényező miatt nem így történtek a dolgok, mégpedig azért mert a szomszéd egy idegbeteg... Szerintem kényszer gyógykezelés járna neki ezek után.
A macska az ő telkén volt akár egy kisgyerek is játszhatott volna ott a ti kerítéseteknek kellett volba annyira straba bírómak lenni hogy a kutyátok ne menjem ki.
Ettől kezdve a ti hibátok.
Az a másik hogy ha a szomszéd valóban megölte tegyél feljelentést de szerintem felesleges hajcihő merg a kutyád nem hozza vissza és a ti hivátok.
Bár szerintem ilyen ember állatot ne tartson. Macskát meg udvaron pláne.
Az enyém is csak flexivel és hámmal mehetki ( bár ő 300 ezre cica az álom macskám) de az en udvarom ra más kutya nem is jönbe és az enyémek se szöknek meg.
A szomszéd simán gondolhatta, hogy életveszélyben van, ha egy neki idegen kutya átmászik a kertjébe, és megtámadja az állatait. Illetve honnan tudod, hogy nem volt macskabiztos a kerítés? A kutya kiásta magát, úgy jutott a szomszéd telkére, ettől még a kerítés simán lehetett olyan magas, vagy akár görgővel felszerelt, ami egy macskát megállít (tekintve, hogy a macskának nem szokása kiásni magát, nem is a szomszédnak kellett volna erre gondolnia). Mellesleg nem vagyok a kinti macskatartás híve, de ha van egy macska számára átugorhatatlan kerítés, akkor hadd engedjem már a macskáimat a saját magántulajdomon belül oda, ahova akarom.
Mint mondtam, józan ésszel én is azt mondanám, hogy nem kellett volna agyonütni, de éles helyzetben, amikor látom, hogy az én állatomat öli a hülye szomszédon kutyája, lehet, hogy én is így cselekedtem volna.
Egyébként a kérdező kutyája most egy állatot tépett szét, de akkor is a szomszédot szidnátok, ha mondjuk a gyerekét támadta volna meg?
Ne haragudj kérdező, de a valójában ti öltétek meg a kutyáitokat, és nem a szomszéd.
És valószínűleg azoknak van igaza, akik azt mondják, hogy a szomszéd a saját és macskái védelme érdekében végzett a kutyákkal, és nem pedig bosszúból, kegyetlenségből. Féltette magát és a tulajdonát is (ráadásul jogosan!), ez nem bűn. Az már más kérdés, hogy én (és valószínűleg még sokan mások is) nem így jártunk volna el, de ő feltehetőleg nem látott más megoldást abban a helyzetben. A félelem nagy úr..
A kutyákat sajnálom, ők nem tehettek semmiről. Halkan megkérdezném azért tőled, hogy (ha már a megfelelő kerítésről nem gondoskodtatok) akkor mennyit foglalkoztatok a kutyákkal? Napi 1,5 óra séta, játék tanítás megvolt? Amennyire én tudom, egy kiegyensúlyozott, lemozgatott, megnevelt kutya nem a szomszédba szökdösik át, hogy a macskákat vegzálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!