Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyenkor mit lehet tenni? A...

Ilyenkor mit lehet tenni? A rendőrség nem csinált semmit.

Figyelt kérdés
A szomszéd valami drága macskát tenészt, van neki 15-20, ezzel vállalkozik. Nekünk volt két keverék kutyánk, egy éve költöztünk oda. A szomszéd sokszor jelezte, hogy nem kéne oda kutya, majd felhúzott egy nádkerítést, hogy a kutyák ne vegyék észre a macskákat, Nos a kisebbik 5 éves németjuhászunk kiásta és átment, és egy kismacskát megölt, amire a szomszéd kirohant és agyonütötte amelyik átment és az épp átmászni készülő másikat is egy kapával, majd mikor a barátom ezt számonkérte, üvöltözni kezdett velünk, és kihívta a rendőrséget, akik még minket vegzáltak. Mi van ilyenkor?

2018. márc. 25. 19:37
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem te is érted, hogy a te hibád, hisz többször hangsúlyozod, hogy a te kutyád sértett birtokot, azaz te voltál gondatlan. Szegény kutyuska a te áldozatod, a szomszéd megvédte ami az övé. Sajnos ezt ilyen drasztikus megoldással látta biztonságosnak, nem elvárható, hogy mindenki Ceasar Millen kvalitásokkal képes legyen kutyákat leállítani.
2018. márc. 25. 19:58
 12/33 anonim ***** válasza:
7%
Ha a kutya nem ment neki a szomszédnak(ha igyvan) akkor miért lenne a kérdező felelőssége az,hogy valaki hogy reagál arra egy adott helyzetre...megolt csak ugy két kutyát...Az állat az állat...nem feltétlen követik azt a logikát amit az emberek...És?ez a megoldás? Ha nem öli meg a ket kutyát hanem pl kifizetette volna macskát...az persze nem volt az eszében...de agyonütni két kutyát...ket olyan állatot aki többet ér az életénél,és még mindig értelmesebb mint ő...az igen...Biztos hogy megetettem volna vele a macskáit...És a kapájával addig ütöttem volna amíg él...
2018. márc. 25. 20:07
 13/33 anonim ***** válasza:
90%

1.: A szomszéd sokszor jelezte, hogy baj lesz

2.: A TE kutyáid mentek át az Ő telkére

3.: A TE kutyáid ölték meg az Ő macskáit, az Ő telkén!

4.: Ezáltal jogos a gondolat, hogy őt is meg akarták támadni a kutyák

5.: Magántulajdon és jogos önvédelem esetén a TIÉD a felelősség!

6.: Miért nem lehetett volna már az első alkalommal intézkedni arról, hogy a kutyák ne juthassanak át?

(Pl aláásott kerítés, stb)

7.: Addig örülj, amíg nem ő jelent fel téged.....

2018. márc. 25. 20:12
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
A szomszéd előre látta a kutyák viselkedésén, hogy probléma lesz, szólt, de ti le se szartátok, ekkor ő próbált valamit csinálni, de ez nem volt elég, ezek után szerinted ő tehet róla, hogy ti nem gondoskodtatok arról, hogy a telketeken belül tartsátok a kutyáitokat? Ha hülyét akartok magatokból csinálni, jelentsétek fel állatkínzásért, de kétlem, hogy bármilyen bíróság elítélné, amiért megölt a saját telkén két dúvadkent viselkedő, támadó kutyát.
2018. márc. 25. 20:24
 15/33 anonim ***** válasza:
13%

Nincs igaza!

Nem ölünk meg semmilyen állatot.

Elkérhette volna a kismacska árát, és ennyi.

Nagyon durva dolgot tett.

Amennyire ragaszkodom a saját kutyáimhoz, én tuti a szomszédot vertem volna halálra, még akkoris, ha átmentek a kutyák.

Én feljetenteném!

Mindent megtennék.

Szivatnám éjjel nappal a helyetekben.

Mocskos ember :@

2018. márc. 25. 21:06
 16/33 anonim ***** válasza:
35%

15.nek van igaza!

Ri voltatok a hibásak Kérdező, ahogyan mindenki más is mondja!

Titeket kellett volna megbüntetni nem a kutyáitokat!

Viszont Titeket sem megölni kellett volna, hanem feljelenteni... Sajnálom a macskát, de azért nem gondolom hogy egy ilyen balesetből/gondatlanságból elkövetett macska gyilkosságból újabb állat bántalmazást kell kreálni.

Ráadásul egy kutya egy macskát "humánusabb" módon öl meg szerintem, mint ahogy egy ember lapáttal agyon veri a kutyákat.

Ez egy nem normális ember, s nem állat szerető!

Le merném fogadni, hogy szaporitó amúgy.

Egy tenyésztő sosem tenne ilyet.

2018. márc. 25. 21:22
 17/33 A kérdező kommentje:
Hát, elég erős emberről van szó, így sem én, sem a párom nem tehetünk ilyen szempontból semmit, mert láttuk már mire képes, nála nagyobb ember ellen is, az amúgy amúgy 33 evés szomszéd. Feljelentést tett ellenünk, és a rendőrség azt mondta nekünk, hogy mi vagyunk a hibásak.
2018. márc. 25. 21:33
 18/33 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként úgy látom hogy titeket rohadtul nem visel meg a kutyáitok brutális legyilkolása, csak azzal vagytok elfoglalva hogy rátok lesz-e pénzbeni vagy más következménye az ügynek...
2018. márc. 25. 21:37
 19/33 A kérdező kommentje:
Hogy ne lennénk? De nem bírunk mit tenni...
2018. márc. 25. 21:41
 20/33 anonim ***** válasza:
97%

Igaza volt a szomszédnak. Ő kerítést húzott, a saját telkén belül tartotta az állatait, a te kutyád pedig átszökött az ő magántulajdonára, és megölte a macskáját. Agyonütni mondjuk nem kellett volna, bár ha az én macskámat vagy kutyámat támadná meg egy másik kutya, akkor valószínűleg én sem mérlegelnék.

Ha van igazság, akkor jó kis pénzbüntetést kaptok.

2018. márc. 25. 22:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!