Milyen kutyafajtákat alkalmaz (hat) a rendőrség?
A jövőben kutyás rendőr szeretnék lenni,méghozzá drogkereső lennék a kutyámmal.
Milyen fajtákat alkalmaz a rendőrség?
Tudom a német juhászt,belga juhászt (Malinois),de màr hallottam a labradorròl és beagle-rol is ,mint drogkeresö kutya.
Valaszokat elore is koszonoom:))
Olyan nincs, hogy beállítasz egy saját kutyával, hogy én drogot akarok keresni a kutyámmal, mint rendőr.
A kereső kutyák a rendőrség tulajdonában vannak.
A beaglet mostanában "fedezték fel", már sok reptéren ők a drogfelelősök. Előnyük, hogy közepes testűek (ezáltal kevesebbet esznek és kisebb helyekre is beférnek) és baromi jó a szaglásuk. A kiképzésük nem egyszerű, de egy jó kiképző kezében aranyat érnek.
Amúgy tényleg csak a meló számít, tök mindegy milyen fajta, általában vadászkutyákat használnak, néha egy-egy tehetséges juhászkutya (itt nem feltétlenül a németre vagy belgára gondolok, lehet más is pl. mudi, collie stb) is előkerül. :)
Az aktív terelő kutyák nem jók keresésre, nem erre találták ki őket. A collie-k például kifejezetten rosszul használják az orrukat, így butaságokat ne írjunk.
Keresésre retrievereket, beagle-ket, vizslákat használnak, de itthon ezt a munkát is főleg malik, hollandok, német juhászok és ezek keverékei csinálják.
A kutyás rendőr pedig nem így működik. El kell végezned a rendészeti iskolát, utána még több tanfolyamot, hogy kutyavezető lehess, majd kapsz egy kutyát, ami nem a tiéd lesz. A kiképző pedig nem te leszel, az egy egész más szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!