Menhelyről örökbe fogadott kutyusnak milyen táp lenne a
megfelelő?
Figyelt kérdés
Nemsokára megyünk érte, már összeismerkedtünk, voltunk sétáltatni 4x. Elég sovány és a menhelyen "kutyaszaros lébe áztatott tescos-pedigree táp keveréket" kap. Úgy gondoltam, hogy az első 4-5 napban rizs-darált pulykahús-sárgarépa kombót kapna, mert ez kicsit diétás, ugye a stressz meg a rossz étel stb, az esetleges hasmenés vagy emésztőrendszeri problémák miatt. Viszont nem tudom, hogy mi lenne a jó táp neki. Wolf of Wilderness táppal szemezgetek, viszont megfordult bennem, hogy mi van akkor, ha neki így a menhelyes évek miatt ez "erős" lenne? Vagy szerintetek mit kéne vennem?
2 év körüli ízig-vérig mix közép méretű kan kutyusról lenne szó. Elég aktív, ezért is gondoltam egy "tiszta" (gabonamentes, magas hústartalom, sok vitamin) tápra.
Nem lesz erős ha az általad leírt diétás menü után kapja. Esetleg fokozatosan is keverheted a tápot a rizses húshoz, egyre emelve a táp mennyiséget. Amúgy jó minőségű táp, jó választás. Boldog együtt töltött éveket kívánok én is!
2018. márc. 23. 00:04
4/10 anonim válasza:
Házikoszt maradék, stb.
2018. márc. 23. 01:07
5/10 anonim válasza:
Házi koszt, maradék nem kutyának való kedves utolsó válaszoló! Ugyanis nem disznóról, hanem kutyáról beszélünk. (Első voltam)
2018. márc. 23. 02:34
6/10 anonim válasza:
Bármilyen tápra válthatsz, csak fokozatosan teddd,Én pl brit prémiumot adok.Maradékot ne adj, aki meg ezt javasolta, remélem nincs egy kutyája sem....
2018. márc. 23. 04:52
7/10 anonim válasza:
Attól, hogy főzől ugyanúgy "tápváltás" és hasnenése lesz. Legyél túl rajta minél elöbb, vegyél neki egy kicsi csomag pedigreet és keverd az wolfal 3:1, 2:2, 1:3 arányban.
2018. márc. 23. 08:29
8/10 anonim válasza:
Jó lesz ez a táp, csak lassan adagold neki. A hasmenés egyébként nagyon valószínű, nem csak a kaja miatt, hanem mert teljesen idegenek között van, idegen helyen. Úgyhogy emiatt ne aggódj. :)
2018. márc. 23. 08:54
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a Válaszokat és a jókívánságokat:)
2018. márc. 23. 09:29
10/10 anonim válasza:
Nálunk mindig hasmenéssel járt a táp váltás. Szerintem vegyél egy kis csomag tesco tápot mivel azt szokta, meg vegyél minőségi tápot és eleinte keverve ad neki aztán mindig növeld a minőségi arányát a végén már hozzá szokik és nem kell a tescos táp.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!