Én hallottam olyat, hogy lánynak nem adnak ki "harcikutyát", de mivel én is az vagyok és kihoztam egy shar pei-németjuhász keveréket ezért megcáfolom. Beleszerettem ebbe a kutyusba aki egyébként kan, és 8 hónapos koráig úgy volt kikötve, hogy nem tudott megmozdulni. 0 szocializációval, szemfekélyesen került hozzám. Az volt az első műtét, majd ivartalanítás ami a szerződésben is benne volt. Ajánlottak kutyaiskolát is, én nem gondolom hogy több macera lett volna mint más kutyákkal, ugyanazoknak a feltételeknek kellett megfelelni nekem is. Persze lehet, hogy menhelye válogatja, de nekem odaadták és mostanra (lassan 2 éves) egy álomkutya lett.
2014. ápr. 11. 12:27
2/13 A kérdező kommentje:
Én is lány vagyok :)
Nem tudom már milyen oldalon,de olvastam,hogy csak is fajta értő embernek adják meg ilyenek.Sok helyen meg albérletbe nem is adnak kutyát :/
Mondjuk sose raknám ki ha úgy hozza a sors.Hiszen szüleimhez bármikor tudok jönni,a kutya is jönne velem.
2014. ápr. 11. 12:30
3/13 anonim válasza:
Nyilván nem olyan kutyát amit viadaloztattak és épp rehabon van, de egy "átlagos" staffit úgy gondolom odaadnak neked ilyen helyzetben is. Ha látják hogy rengeteget foglalkoztál azzal hogy megismerd a fajtát, ha látják mennyire szeretnéd, hogy vinnéd kutyasuliba, hogy jó helye lenne akkor ki fogják adni neked szerintem.
2014. ápr. 11. 12:32
4/13 A kérdező kommentje:
A legjobbat szeretném a kutyának mindenképpen.Azért is döntöttem úgy,hogy nem vásárolok,hanem örökbe fogadok :) Ha vmi oknál fogva még sem adnak nekem ilyen kutyát akkor másfajtát fogadok örökbe,keverékek is olyan egyediek,meg így segíthetek a kutyákon :)
2014. ápr. 11. 12:38
5/13 anonim válasza:
Illatosra hetente kerul be staff mix, sok kozuluk nagyon hasonlit a fajtatisztakra. Neha meg kolykok is vannak. Szerintem ott kiadnak kutyat barkinek, ez persze nem feltetlen pozitiv, de ilyenekbe tuti nem kotnek bele, hogy lany vagy.
2014. ápr. 11. 13:33
6/13 A kérdező kommentje:
Azt tudom,hogy a staffi mixek szoktak lenni az Illatoson,mert időnként szoktam nézelődni.
Akkor ha kutya előtt leszek,mindenképpen megnézem az Illatoson milyen kutyák vannak.Most is van egy staffi mix kölyök akibe bele szerettem,kár,hogy még várnom kell hogy lehessen még egy kutyám.
2014. ápr. 11. 14:00
7/13 A kérdező kommentje:
Illatoson ismerik a kutyák jellemét nagyjából?
2014. ápr. 11. 14:05
8/13 anonim válasza:
Fajtamentés csak fajtaismerőnek ad ki staffit, a menhelyeknél meg általánosságban kizáró ok az albérlet. Ha az illatos nem jön össze (rengeteg staff, vagy mix van bent épp) akkor is megéri futni egy kört. Azt azért tudnod kell, hogy a fajtajellegű kutyák kihozatalában elsőbbséget élveznek a fajtamentők, akik elég gyorsan reagálnak pláne egy kölyök esetében. Még ha jelenleg nem is hozhatsz el kutyát vedd fel velük a kapcsolatot, esetleg mehetnél addig is önkénteskedni így megismernének, és elég gyorsan az is kiderül mennyire boldogulsz el egy ilyen kutyával. Egyébként hogyan esett a választásod rájuk?
2014. ápr. 11. 15:03
9/13 A kérdező kommentje:
Nagybátyámnak volt egy pitbull szukája és nagyon sokat voltam azzal a kutyával kölyök kora óta.Nagyon sok szeretet tudnak adni,tetszik,hogy kivül erősek belül meg egy ölebek, nagybátyám pitbullja is olyan volt :)) tetszik a külsejük,mert sem nem nagyok sem nem kicsik.Mindig is a kicsit erősebb típusú kutyák jöttek be külsőleg.Míg sok más lány a csivavákat,bichonokat tartja álom kutyának én inkább egy bull típusú kutyát tudnék magam mellé elképzelni.
Amúgy jelenleg egy öreg bichonom van, szüleimtől kaptam,amiért kutyát szerettem volna.De fajtát nem mondhattam meg sajnos :/ nagyon imádom a kis padlócirkálót.De elhatároztam következő kutyám nem kistestű lesz.
Örökbe fogadás mellett azért döntöttem,mert ami most megy Magyarországon,a sok gazdátlan eb.Szeretnék menteni kutyát.
Persze tehetném azt is,hogy gyűjtök pénzt és veszek egy törzskönyves kutyát.De azzal nem mentek életet igazából.
2014. ápr. 11. 15:21
10/13 A kérdező kommentje:
Egyik barátomnak is staffi-ja van ( 5 hónapos).A napokban sétáltunk együtt és nagyon pofa volt :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!