Hogyan lehet örökbe fogadni egy kutyát? Aki már fogadott örökbe menhelyről, elmesélné hogy milyen intézkedéseket kellett megtenni hogy haza viheesse? Esetleg kellett érte fizetni?
Figyelt kérdés
2014. márc. 29. 18:53
1/8 anonim válasza:
Minden menhely honlapján ott vannak az örökbefogadás feltételei.Ingyen kutya ma már nincs,az oltás és a chip árát kell fizetni.
2/8 anonim válasza:
Én háromszor voltam látogatni, abból egyik kinti séta volt. Megegyeztünk hogy akkor a kiválasztott kutyust viszem. Ők ivartalanították, mi beszereztük a szükséges dolgokat. Egyszer voltunk látogatni mikor még lábadozott. Egyeztettük az adatokat, hogy varrat szedésnél a doki bevihesse a chip adatokat.Amikor már varat szedés stb meg volt szóltak a menhelytől, lebeszéltünk egy időpontot, megkötöttük a szerződést, befizettünk 4000ft-ot (náluk ennyit kérnek egy oltott ivartalanitott chipeztetett kutyáért) és elhoztuk a blökit
3/8 anonim válasza:
Ez minden menhelyen más. Én öt éve fogadtam örökbe egy kutyust, nem volt se oltása, se chipje, és ivaros volt. Odamentem, kitöltöttünk egy szerződést, és már hoztam is a kutyust. Most már nekik is szigorúbbak a feltételeik, de akkor még így ment.
4/8 anonim válasza:
A MancsRancs a kép alapján választott kutyát oltva ivartalanítva kihozta, még nyakörv is volt rajta. A szerződés szerint néha ellenőrzik a tartási körülményeket időnként ellenőrzik. (képeket sztorikat küldünk)
5/8 anonim válasza:
Ez menhelyenként változik. Van ahol ki kell fizetni a teljes összeget amibe a kutya került (oltás, chip, ivartalanítás), van ahol egy részét, van ahonnan ingyen elhozhatod.
Ahol nem csak megszabadulni akarnak a kutyáktól, ott elég sok dolgot kérdeznek, az ideális kutya kiválasztásában is segítenek. Olyan dolgokra is felhívják a figyelmed ami esetleg eszedbe sem jutott eddig. 1-2 találkozó, közös séta után viheted el/viszik el neked a kiválasztott kutyát.
Ha konkrét fajtát szeretnél, nézz körül a fajtamentőknél. Azt ajánlom, hogy menny el több helyre.
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2014. márc. 30. 14:45
7/8 zsuzsabazsa válasza:
Amikor még menhelyen dolgoztam ott úgy volt, hogy az illető kiválasztott egy neki tetsző kutyát. Azt kivettük a kennelből, hátra vittük a füves részre, hogy ismerkedjenek meg egymással. Kitöltöttem az örökbefogadói nyilatkozatot, és közben közöltem, hogy az adomány minimum 3000.-ft amit a kutyák orvosi költségeire költünk.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2014. márc. 31. 22:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!