Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet örökbe fogadni...

Hogyan lehet örökbe fogadni egy kutyát? Aki már fogadott örökbe menhelyről, elmesélné hogy milyen intézkedéseket kellett megtenni hogy haza viheesse? Esetleg kellett érte fizetni?

Figyelt kérdés
2014. márc. 29. 18:53
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Minden menhely honlapján ott vannak az örökbefogadás feltételei.Ingyen kutya ma már nincs,az oltás és a chip árát kell fizetni.
2014. márc. 29. 18:56
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Én háromszor voltam látogatni, abból egyik kinti séta volt. Megegyeztünk hogy akkor a kiválasztott kutyust viszem. Ők ivartalanították, mi beszereztük a szükséges dolgokat. Egyszer voltunk látogatni mikor még lábadozott. Egyeztettük az adatokat, hogy varrat szedésnél a doki bevihesse a chip adatokat.Amikor már varat szedés stb meg volt szóltak a menhelytől, lebeszéltünk egy időpontot, megkötöttük a szerződést, befizettünk 4000ft-ot (náluk ennyit kérnek egy oltott ivartalanitott chipeztetett kutyáért) és elhoztuk a blökit
2014. márc. 29. 19:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez minden menhelyen más. Én öt éve fogadtam örökbe egy kutyust, nem volt se oltása, se chipje, és ivaros volt. Odamentem, kitöltöttünk egy szerződést, és már hoztam is a kutyust. Most már nekik is szigorúbbak a feltételeik, de akkor még így ment.
2014. márc. 29. 19:18
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
A MancsRancs a kép alapján választott kutyát oltva ivartalanítva kihozta, még nyakörv is volt rajta. A szerződés szerint néha ellenőrzik a tartási körülményeket időnként ellenőrzik. (képeket sztorikat küldünk)
2014. márc. 29. 20:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez menhelyenként változik. Van ahol ki kell fizetni a teljes összeget amibe a kutya került (oltás, chip, ivartalanítás), van ahol egy részét, van ahonnan ingyen elhozhatod.

Ahol nem csak megszabadulni akarnak a kutyáktól, ott elég sok dolgot kérdeznek, az ideális kutya kiválasztásában is segítenek. Olyan dolgokra is felhívják a figyelmed ami esetleg eszedbe sem jutott eddig. 1-2 találkozó, közös séta után viheted el/viszik el neked a kiválasztott kutyát.

Ha konkrét fajtát szeretnél, nézz körül a fajtamentőknél. Azt ajánlom, hogy menny el több helyre.

2014. márc. 30. 00:10
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2014. márc. 30. 14:45
 7/8 zsuzsabazsa ***** válasza:
Amikor még menhelyen dolgoztam ott úgy volt, hogy az illető kiválasztott egy neki tetsző kutyát. Azt kivettük a kennelből, hátra vittük a füves részre, hogy ismerkedjenek meg egymással. Kitöltöttem az örökbefogadói nyilatkozatot, és közben közöltem, hogy az adomány minimum 3000.-ft amit a kutyák orvosi költségeire költünk.
2014. márc. 31. 20:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2014. márc. 31. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!