Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hamis moszkvai őr kutyámat...

Hamis moszkvai őr kutyámat hogy szoktassam hozzá a barátnőmhöz hogy ne harapja meg?

Figyelt kérdés
A kutya nem szereti az idegeneket,az orvosnál is úgy kell lefognom.Légy szíves ne gyertek a hogy neveled a kutyádat,és stb. kommentekkel,ért a kutya a szóból a legjobb házörző kutya a világon,de védi a területét,de nem magyarázkodom tovább.Mit tehetnék,hogyan kezeljem?Próbálja a barátnőm etetni?Egyéb praktikák?Segítségeteket kérem!

2018. márc. 16. 10:07
1 2 3 4
 31/31 komis1 ***** válasza:

Az utolsónak!

Buta vagy, olyasmikròl jártadod a szádat, amikròl fogalmad nincs. Hogy a moszkvai borjú méretű kutya, és bármelyik széttépné a komondoromat? Egyszer majd olvass utána, mekkora a komondor! Hogy a moszkvai bármit, bárkit megöl, mert annál csúcsabb kutya nincs? Ebbòl is látszik, hogy mennyire nem értesz a kutyákhoz. Nincs okyan fajta, amelyik jobb lenne bármi másnál. Egyedek vannak fajtáktól függetlenül. Egyes egyedek lehetnek nagyon intelligensek, vagy nagyon erősek, vagy nagyon bátrak, stb. De ez nem azt jelenti, hogy minden egyed az adott fajtán belül ilyen.

Persze lehetne egy átlagértéket meghatározni egyes fajtákra, amennyiben minden egyedet ismernénk. Ez persze nincs így. Mjndenestre ha nekem tippelni kéne, a moszkvai biztosan nem lenne a legjobb fajta - semmilyen szempontból. Ha már pásztorkutyákkal, hasonlítom össze... tudok esetet, mikor egy gazdánál volt káj és moszkvai is. Ennek nem fogsz örülni, sőt, el sem fogod hinni, de képzeld, a két kanból egyértelműen a káj volt a főnök. Pedig te a kicsi agyaddal úgy tudtad, hogy a moszkvai bármelyik kutyát széttépi. Hát nem. Vagy csak annak a kájnak nem szóltak az elméletedròl.

Az én említett komondorom moszkvaival csak kerítésen keresztül találkozott, különösebben nem hatotta meg. Kájjal viszont találkozott személyesen is, kerítés nélkül. Erròl csak annyit, hogy soha egy kutya sem kerekedett fölé, ez így volt ebben az esetben is.

A másik hülyeséged, hogy az én kutyám neveletlen volt meg agresszív, és én nem értek hozzá egyáltalán, mert attól volt olyan. Segghülxe vagy. A kutya születetten volt domináns és harcias, nem kicsit, nagyon. Az első 2 évben azon dolgoztam, hogy csökkentsem a harciasságát. Saját területen ( ami pásztorkutyás ösztöneibòl fakadt) ettòl függetlenül minden idegenre rátámadt. Semleges területen soha nem támadott meg senkit, de azon ritka kutyák, amik tiszteletlenek voltak, megtspasztalták erejét. Emberek nem mertek kötekedni soha. Egyébként idegen gyerekekkel együtt egy csapatban sétált póráz nélkül. Eszébe se jutott bárkit bántani, elképesztően jó idegrendszerű, nyugodt kutya

volt. Ilyen képességù kutxád neked sosem lesz. Igaz, hogy bánni sem tudnál vele.

Ja, én láttam olyan komondort, amelyik több farkassal szemben is megvédte magát. Konkrét videó van róla. De azért szerinted bármelyik moszkvai széttépne egy komondort. Én meg azt gondolom, hogy bármelyik felnőtt farkas széttépne egy moszkvait. De láttam olyan videót is, amin egy tibeti masztiffal nem bírt el két farkas. Olyat is, ahol egy kangalt tépett három farkas, majd megérkezett egy nagy, agresszív kangal, nekiment a farkasoknak, utána a két kangal megfutamította a 3 farkast, egyik nem tudott elmenekülni, azt a kangalok széttépték. Olyat is láttam, ahol két farkas egy rottweilert 5 mp alatt elintézett, a kutya mozdulni sem tudott/mert, a farkasok már vitték. Okyat is, ahol egy németjuhászt talált az utcàn egy kóbor farkas, itt a kutya bátran küzdött, de 4-5 mp- nél tovább nem tartott a harc.

Szóval, maradjunk annyiban, hogy egy pásztorkutyával szemben nem fogadnék egy "mesterséges" fajtára, a moszkvai pedig az.

2020. febr. 2. 08:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!