Hamis moszkvai őr kutyámat hogy szoktassam hozzá a barátnőmhöz hogy ne harapja meg?
Jól van kérdező, nincs mit tenni, hülye vagy.
Kutyádnak, bnődnek őszinte részvétem.
Az a gond, hogy a legtöbb megszólaló még életében nem találkozott ilyen habitusú kutyával. Komolyan veszik ezt a hülyeséget, hogy "legyünk falkavezérek" meg "a kutyát irányítani kell, különben ő veszi át az irányítást", stb.
Nekem volt olyan komondorom, aki elképesztően domináns és harcias volt. Egész életét úgy élte le, hogy soha senkit nem fogadott el maga fölött valónak. Sem embert, sem kutyat. Ilyennek született. Rá igaz volt a megnevezés, hogy a "kutyák királya". Találkozott ő káj, kuvasz, németjuhász, rottweiler, cane corso, stb. kutyákkal, mindig ő volt a fònök. A legdurvább helyeken, legdurvább emberekkel szemben is fölényes nyugalommal viseltetett. Teszteken mjndenfele előzetes felkészítés nélkül szétszedte a segédeket. Életem kutyája volt, imadtuk egymást. Bármit megtennék, hogy újra itt legyen velem. Soha nem akartam volna vele főnőkösködni. Barátok voltunk. A legjobb barátok. A legnagyobb ostobaság, bűn lett volna egy ilyen büszke, intelligens kutyával szemben falkavezért játszani. Ehelyett mi inkább a legjobb barátok voltunk, akik bármit megtettek volna egymásért.
Na, ő volt ilyen a házőrzésben, mjnt amit a kérdező ír. Ő se engedett be senkit a portára, ha ott voltak a gazdik, akkor sem. És ez nem azt jelenti, amit itt többen pedzegetnek, hogy akkor a kutya meg fog ölni valakit, esetleg a barátnőt. Nyilván le lehet állítani, de attól még elég baj az is, ha megsérül valaki. Nekem is volt olyan esetem, hogy hoztam egy lányt, és a kutya továbbra is morogta, hiába próbáltam meggyőzni. A dologból nem lett komolyabb kapcsolat, így nem kellett a probléma megoldásán ügyködnöm.
Mindenestre én hasonló esetben azt csinálnám, hogy elviszem közös programokra a kutyát és a lányt. Pl. setálni megyek a kutyával meg a lánnyal egxütt. Így egy idò után a kutya megszokná, hogy a lány is a csapathoz tartozik. Hozzá kell tenni, hogy az én komondoraim mindig kiválóan szocializáltak. Tehát semleges területen, pl. egy séta alkalmával bárkivel össze tudom ismertetni. A gond a saját portán van, mert a pásztorkutya a saját területére nem engedi az idegent. Azt nem tudom, hogy mjndez a moszkvai őrkutyánál is működne-e, hiszen az a fajta nem pásztorkutya, lehet, hogy semleges területen is ellenséges lenne a lánnyal.
Az állatorvosnál teljesen érthetò, hogy egy ilyen habitusú kutya nem barátságos, nem engedi,hogy idegenek nyúlkáljanak hozzá. Enyém is így volt ezzel.
Gratulálok kedves Komis1 kolléga, volt egy neveletlen és agresszív kutyád, ami leszarta mit magyarázol ha éppen meg akart támadni valakit.:) A komondor jellemzője a magas ingerküszöb és a kiegyensúlyozott idegrendszer, valószínűleg azért volt a kutyád olyan amilyen, mert szart sem értesz a neveléshez, nem azért mert olyannak született. A moszkvai őrkutya simán megöl akárkit ha te mint gazdi nem bírod megfékezni. A te komondorodat is hétrét szakította volna bármelyik moszkvai, feltéve ha az ő gazdája is a te értelmi szinteden ragadt volna meg, és a te hozzáállásodat követve nem fogta volna vissza a borjú méretű őrkutyáját. Egy felnőtt moszkvai őrkutyában nincsen semmi félelemérzet, és mindenkivel kegyetlenül elbánik akit nem ismer és megpróbálja ledominálni. Ha nem alakítasz ki vele gyerekkorában egy olyan viszonyt, amiben ő megkérdőjelezhetetlenül alárendelt szerepben van veled szemben, akkor egy életveszélyes agresszív vadállat lesz belőle.
Kedves kérdező, a te kutyád valószínűleg tisztel és szeret téged, de jobban tennéd ha egy kutyaiskolába vinnéd, ahol megtanulnád kezelni. Ez nem az a helyzet ahol a saját bölcsességeidet kéne bizonygatni, hanem az ahol hallgatnod kell arra aki jobban tudja nálad hogy mi fán terem a kutya-ember viszony. A kutyád simán képes meggyilkolni egy embert, a saját és a környezeted elemi érdekében kérlek, vidd kutyaiskolába és hallgass a kiképzőkre, ne a saját légbőlkapott bölcsességeidet próbáld igazolni egy ilyen helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!