Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hamis moszkvai őr kutyámat...

Hamis moszkvai őr kutyámat hogy szoktassam hozzá a barátnőmhöz hogy ne harapja meg?

Figyelt kérdés
A kutya nem szereti az idegeneket,az orvosnál is úgy kell lefognom.Légy szíves ne gyertek a hogy neveled a kutyádat,és stb. kommentekkel,ért a kutya a szóból a legjobb házörző kutya a világon,de védi a területét,de nem magyarázkodom tovább.Mit tehetnék,hogyan kezeljem?Próbálja a barátnőm etetni?Egyéb praktikák?Segítségeteket kérem!

2018. márc. 16. 10:07
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Segítséget kértem,mondhatni tanácsadást,igen azért írtam azt hogy hogy neveled a kutyádat mondatot mert nem vagyok kíváncsi a hülye támadó válaszokra,mert az hogy én milyen okból nem neveltem eddig a kutyámat arra hogy fogadjon szót idegen embernél vagy az orvost mikor kijön hozzá az az én dolgom,nem volt rá szükségem,lakatlan házakat és portát őriz,ahol lakom,nyugi viszem sétáltatni,bár nem olyan sűrűn,ott érdekes rendben van minden,otthon meg akkora porta van föld,fű,apró gaz,többi kutya,hogy ott is elvan,meg velem,nem tudod a kutya körülményeit,okát annak hogy miért nem neveltem e célból,nincs kapcsolatban idegenekkel mert nem volt rá eddig több éven át szükség,én és a kutya otthon is elvagyunk együtt,meg néhány család taggal,nem viszem emberek közé mint ahogy írtam csak keveset,az is azért van hogy szokjon más környezetet is,nem azért viszem hogy mutogassam,meg a többi kutyással trécselgessek,vagy hogy csajozzak,amúgy sem szeretem az aszfalton betonon sétáltatni,ezt a nagytestű kutyát,melegben sem szoktam,nem kéne hogy belehaljon meg hogy szenvedtessem,azért él velünk hogy el legyünk együtt meg őrizze amit kell,több válaszolónak én voltam az első aki nyomta a zöldet mert igazuk van,nem mintha most ez lenne itt a lényeg.Nem falkavezér mert szót fogad,abban amiben kell.Egyenlő rangú társak vagyunk,falkavezér annál a kutyásoknál van aki azt hiszi hogy ha ő fejlődöttebb a többi állatnál ezen a földön akkor ő az atyaúristen!
2018. márc. 16. 12:07
 12/31 anonim ***** válasza:
80%

Ha ennyire egyenlő vagy a kutyáddal (ami egy röhej), akkor egyenlő büntetés is jár, ha valakit megesz.

Egy kutyának igenis kell a tekintély, kellenek a korlátok. Szüksége van egy vezérre, aki irányítja a falkát (a kutya falkaállat, nahááát...), rendet tesz és büntet, ha kell.

Azzal, hogy egyenrangú félként kezelsz egy ilyen agresszív kutyát, csak elmélyíted benne ezt a viselkedést.

Fel kéne fogni, hogy a kutya állat, nem ember. Persze, ugyanannyi joga van a tisztes életre, de ne bánjunk már vele úgy, mintha a haverunk lenne, akit időnként le kell állítani, mert beleköt valakibe a kocsmában.

2018. márc. 16. 12:20
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Kėrdező. Nem bántásból, de nem csak abban kell a kutyának szótfogadni amiben akar, hanem minden esetben, helyzetben. Nagyon komoly gond adódhqt abból ha nem így van! A gazdának a szava kell legyen az első,főleg ha a fajta azt megköveteli. Minden kutya nevelhető, a pásztor, juhászkutyák is. A moszkvainál is fontos,hogy tudja hol a helye!

Nekem Staffom van. Családtag,szeretem, szereti mindenki. Domináns, de otthon bármit megtehet vele a családba bárki. Viszont mivel ėn foglalkozok vele, ėn hordom sėtálni, ėn játszok vele órákat,suliba őv több mint 1 ėve járunk stb nekem elėg sok esetben a kėzmozdulat is, hogy tudja mit lehet mit nem! De, hallgat a családtagokra is.

Nálad ez annyiban más, hogy jobban egygazdás a kutya. Mindenkėpp hallgatni kell rád, mert ha rád nem, akkor senkire se...

Egy verekedėsnėl, idegenre támadásnál, vagy csak a normális itt ott kutyával megjelenėsnėl is fontos lehet.

Pl. Voltunk túrázni. Mi pórázon, a szobakutya elengedve... A szobakutya morog őrjöng, támad nekünk. Csak 2m re jött, követett. Tudod milyen jó, hogy egy lábhoz vezėnyszóra a kutyám laza pórázon rám figyelve jött ės leszarta a másikat?

Egyetlen szó elėg volt. Ahogy arra is elėg, ha egy vadidegen jön akkor fel se emeli a fejėt,rá se nėz. Csakis ha kell. Azaz ėn küldöm, vagy a szitu olyan hogy támad az a valaki. De akármennyire pörög az erezdre engednie kell, a lábhoz ra láb mellė beállni stb stb... Boldog együttėlės. Ha mindennek menne mint az őrült is szeretnėm, de hidd el az flusztráló tud lenni...

2018. márc. 16. 12:31
 14/31 A kérdező kommentje:

Az a röhej hogy ha te azt hiszed különb vagy attól a kutyánál vagy hogy a saját kutyádnál falkavezérnek tartod magad vagy hogy a falkaság arról szól hogy parancsolgatok neki és te vagy a jampi,nem kutya és kutya közti kapcsolatról beszélünk hanem ember és kutya,ami állítólag a legjobb barátod.

Értem hogy tekintély kell neki,mondom szót is fogad,de abban hogy elfogadja a barátnőmet hogy hogyan fogadtassam el vele,ebben kértem a segítséget,ennyiről van szó,nem az embervédelemről hogy kit fog megharapni,hogy ha megoldódik az a helyzet hogy elfogadja a barátnőm akkor nincs gondom,ha meg lépnem kell a felé hogy idegeneket is elfogadjon abban is lépek!

2018. márc. 16. 12:53
 15/31 anonim ***** válasza:
88%
Te nem ėrted! Ha jól van nevelve nincs ilyen gondod. Ha te vagy a falkavezėr, akkor az van amit te mondasz! A kutya falkaállat,a falkaösztön benne van! Nem vagytok egyenlőek. Vagy ő vagy te! Ha nem ėrtesz hozzáne okoskodj,hanem tanulj a kutyáról.
2018. márc. 16. 12:58
 16/31 anonim ***** válasza:
82%

Vicces vagy. :)

Jössz ide tanácsot kérni, mert az agresszor kutyád megenné az asszonyt.

Aztán pattogsz, hogy neked a kutya egyenlő fél, nem uralkodsz rajta, mindenkit elküldesz a vérbe.

Akkor oldd meg magad, ülj le a kutyával és egy kávé vagy sör mellett beszéld meg vele, hogy mi a helyes. Cukorral ne kínáld, árt a fogainak...

Ennyire lehet téged komolyan venni. Nem az a jampi, akinek elmebeteg a kutyája, hanem aki összhangban, feltétlen bizalommal él együtt vele, képes irányítani és leállítani, ha kell.

Ostoba.

2018. márc. 16. 12:59
 17/31 anonim ***** válasza:
80%

De kérdező..

Ezt nem így kell értelmezni..

A kutyának szüksége van egy vezetőre, aki irányítja őt.. A kutya falkaállat.. A falka egy vezetőből és követőkből áll .. Ha nincs vezetője, akkor ő akar majd, a kutyád a falkavezér lenni, mert vezető nélkül nem működik egy falka.. Ösztönösen fog feléád kerekedni, ha nem vállalod el a vezető szerepét, s nem irányítod őt ..

Ne hidd azt, hogy ez rossz lenne kutyának .. Sőt .. Neki ez lenne a normális ..

Olvass utána egy kicsit ezeknek a dolgoknak, a kutyákról, úgy általában, meg az igényeiknek stb ..

2018. márc. 16. 13:00
 18/31 anonim válasza:
85%

Na, itt az élő példa (a kérdező) hogy miért kötném IQ szinthez az állattartást.

"Nem falkavezér mert szót fogad,abban amiben kell"

Akkor abban miért nem fogad szót, hogy ne harapja meg a barátnődet?

"Egyenlő rangú társak vagyunk,falkavezér annál a kutyásoknál van aki azt hiszi hogy ha ő fejlődöttebb a többi állatnál ezen a földön akkor ő az atyaúristen!"

Nem azért kell, hogy te legyél a falkavezér, hogy ettől többnek érezd magad. Csak így tudsz egy állatot kordában tartani, hogyha te vagy a főnök. Az állatoknak nem tudod elmagyarázni, hogy mi helyes és mi nem, az ő nyelvükön kell ezt megértetned velük. A kutyának nem lesz rosszabb attól, hogy ő "alattad" van, sőt sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lesz, ha nem érzi, hogy az ő feladata megvédeni és irányítani egy egész falkát (családot vagy csak a gazdáját). Te örülnél annak, ha megharapna valakit és el kéne altatni? Nem éreznéd egy kicsit bűnösnek magad, mert te nem nevelted meg? Nem csak úgy lehet szeretni egy állatot, hogy mindent ráhagyunk, hadd csinálja amit akar...

Nem tudom hogy jobban elmagyarázni neked, amíg egy olyan ember is van, akit nem fogad el, addig ő dönt arról ki léphet be a falkába. A többi embert nem azért fogadta el, mert te szeretted volna, hanem mert Ő akarta. Nem normális, ha valaki nem fogja föl, hogy ez mennyire veszélyes. A kezedben van egy fegyver, amit nem te irányítasz. Miért nem fogadod el ezt? Nem szégyen az, ha beismered, hogy valamit elcsesztél. A megoldást pedig már többen leírtuk, NEVELD MEG A KUTYÁDAT!

2018. márc. 16. 13:14
 19/31 anonim ***** válasza:
83%

Kutyával nem lehettek egyenrangú társak, mivel a kutya nem ember, és náluk nincs egyenrangú viszony, csak alá-és fölérendelt.

Praktikák nincsenek, a kutyát szocializálni kell, a barátnődet bemutatni neki. Ha a kutyád elfogad téged gazdájaként, akkor azt is el fogja fogadni, akit te hazaviszel és úgymond a védelmed alatt áll.

Ha ez nem így van, akkor ott probléma van a kutya-gazda viszonnyal. Hiába dühöngsz velünk, ez attól még tény.

2018. márc. 16. 13:36
 20/31 A kérdező kommentje:

Ti nem értitek, miért kell újra magyarázni hogy ilyen célból nem lett nevelve? Azért mert nem szokott idegenekkel találkozni(séta kivételével) ezért nem is lett nevelve e célból,mit nem lehet ezen érteni?Azért mert ti máshogyan gondolkodtok,mert ti azt mondjátok hogy azért mert a kutya falkaállat és azt hiszitek hogy ha ti parancsolgattok neki és szót fogad nektek, egyáltalán nem lesztek falkavezérek csak egy állatnak parancsoló!Nem alakul ki vezér szerep,maximum irányító!De az nem azt jelenti hogy a kutya nem tudna más döntést tenni,csak nem hülye,és tudja miért teszi.(Nem voltam kutya előző életemben már ha volt).Ezért gondolok rá egyenrangúként,nem mint mi sokan emberek meg falkavezérkék,mert a kutya egy falkaállat,nem azt jelenti hogy titeket azoknak hisznek,vissza kéne menni egy igen jó pár évet mikor az ember és kutya között kialakult egyfajta ösztönbeli kapcsolat,a kapcsolat a rengeteg sok év alatt,ti gondoljátok azt hogy azok vagytok,mert hogy bennük kialakult állati ösztön,meg állat,és akkor már a kutya téged vezérnek gondol.Az ember ezt meg ezt megállapította,és belelátunk a fejükbe.A kutyák közt falkavezér volt,és ez így is van.

Azért mert szót fogad,és amiben nem mert nem lett e célból nevelve segíteni kellett volna inkább,persze megkaptam már nem erről van szó csak arról

hogy én máshogy gondolkodom.Az az ostoba aki azt hiszi hogy ha neki van egy mindenre szót fogadó kutyája az a jampi,ettől nem vagy az,maximum egy önelégült mert a másiknak megmondod hogy akkor tudod irányítani és leállítani amikor akarod,és ettől már úgy érzed vagy valaki,meg az állattal szemben!Igen így van megkell nevelni ebben kértem segítséget,meg is kaptam,értelek hogy egy fegyver van a kezemben,de vállalom a felelősséget.

2018. márc. 16. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!