Hogy szoktassam kennelbe a kutyámat?
Pedig ha akkor engeded ki, amikor hisztizik, csak ráerősitesz a viselkedésére.
Valószinűleg az egy óra seta kevés neki. Az én kutyáimat sem lehet egy óra sétával lefárasztani, de egy fél napossal sem igazán.
Labdázással viszont 20 perc alatt úgy elfáradnak, hogy azt sem tuják, hogy melyik oldalukon fekve lihegjenek. :)
Persze nem csak monoton dobálom a labdát, hanem mindig meg kell h kerüljenek engem akár többször is mire eldobom a labdát. Ekkor egy 5-10 m sugarú körben rohannak körülöttem folyamatosan, viszont hogy agyilag is lefáradjanak fákat is kerültetek velük különböző kombinációkban, különböző irányokból vagy trükköket kérek tőlük.
Ezt te is kipróbálhatnád és emellett nagyobb hangsúlyt fektethetnétek az engedelmességre is.
Egy utolsó lehetőségként pedig kipróbálhatnátok az ugatásgátló nyakörvet.
Én is nagyobb, fárasztóbb sétákat javasolnék napi szinten. Agyilag is le kellene fárasztani, mert a séta önmagában nem elég fárasztó.
Ha tele vagyok energiával és bezárnának egy kennelbe, én is nagyon mérges lennek. Üvöltenék is :)
Először úgy le kellene fárasztani, hogy lógjon a nyelve (és nem csak fizikailag!) utána lehetne olyan dolgokkal próbálkozni, amit leírtál, hogy pozitív élmény érje a kennelben.
Ivartalanított?
Ha nem, akkor még azt hozzátenném, hogy ivartalaníttasd.
1-es vagyok
akkor tök jó, hogy foglalkozol vele, meg minden, de el kéne kezdeni felállitani a szabályokat is, úgymond megnevelni a kutyát.
de irtam az ugatásgátló nyakörvet is, mint utolsó opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!