Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kell használni a fojtó...

Hogy kell használni a fojtó nyakörvet?

Figyelt kérdés
A kutyánk nagyon húz, ezért kipróbálnánk a fojtó nyakörvet. Videót kérnék mellékelni a helyes használatoz.

2018. márc. 12. 19:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%

Gyepire járok önkéntes kutyasétáltatóként, ott a kutyák nagy százaléka problémás, húz séta közben.

Mivel van tapasztalatom és erős is vagyok, általában a masszívabb kutyákat bízzák rám.

Eleinte én is szenvedtem az ottani nyakörvekkel, aztán eszembe jutott, hogy elviszem az otthoni halti szájszíjam kipróbálni.

Nos, természetesen, mint minden új dolgot, ezt is szokniuk kell, első alkalmakkor a földön kúszva próbálták volna leszedni magukról, idegenkedtek tőle. De már a legelső alkalommal is az olyan kutyát, aki amúgy majd kitépte a karom, egy kézzel tudtam vinni sétálni és nem esett nehezemre a korrigálása.

Én a haltit nagyon-nagyon tudom ajánlani.

Ez nem végleges nyakörv, csak addig kell használni amíg megtanul a kutya szépen jönni láb mellett.

Nekem is az olcsóbb változat van, ez a fajta, tökéletesen működik:

[link]

2018. márc. 12. 23:06
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

A halti önmagában a húzást nem oldja meg, az inkább arra jó, hogy a kutya akkor is a gazdáját nézze, ha nem akarja. Mondjuk kutyázós-domináns egyednél inkább használnám.

A kutya póráz húzásáról leszoktatásának legegszerűbb módja, ha a gazda irányít. Nem huzakodni vele, az nem ér semmit, egy kistestű kutyában is lakozik erő, pláne egy nagyobban.

A trükk annyi, hogy a gazdi kóricáljon össze-vissza, lépjen be a kutya elé (mielőtt az megelőzné), forsuljanak meg, aztán mégse, elindulni egy darabon az egyik irányba aztán a másikba: a lényeg hogy a kutya elméje zavarodjon meg, ne tudja hogy merre fognak menni- ennek hozadéka, hogy kénytelen lesz odafigyelni a gazdájára, mivel nem tudhatja, hogy merre indulnak el legközelebb.

Német juhászon alkalmaztam fojtónyakörvet, nekem elég volt, ha ellen húztam/tartottam kicsit rántani nem kellett rajta.

Ha nagyon nem megy a leszoktatás a húzásról, akkor kérd kiképző segítségét!

2018. márc. 13. 10:03
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos hozzászólásokat!
2018. márc. 13. 12:26
 14/14 anonim ***** válasza:
58%

Márpedig a halti a húzás problémájának kezelésére is kiváló.

A kutya nem a gazdáját nézi, hiszen nem tartod folyton felrántott helyzetben a fejét. Csak épp a húzás pillanatában korrigálod vele.

Amúgy tapasztalatom az (több, mint 10 kutyával használtam eddig), hogy ebben egyszerűen képtelenek húzni a kutyák.

2018. márc. 13. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!