Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idős kortól "lehet"...

Mennyi idős kortól "lehet" fojtó nyakörvet használni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 5. 22:06
 1/5 anonim ***** válasza:
44%

Nincs korhoz kötve, ha szükséges, akkor szükséges. De mondjuk kölyökre én nem raknék feltétlenül fém fojtót, inkább vennék egy retrieverpórázt, vagy egy hasonló kerek keresztmetszerű szövet fojtót, néha lehet látni boltokban.

Bár igazából ha valaki nem bír el egy olyan fiatal kutyával, akinél még fel kell tenni ezt a kérdést, azon a fojtó sem segít. Inkább szakembert keresnék, mint új nyakörvet, mert a legjobb eszköz is hatástalan lesz olyan kézben, aki nem tudja, miért és hogyan kell használni.

2012. jún. 5. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:
(És kölyök alatt most a fél éves kor körüli és feletti korosztályt értem, még mielőtt bárki kitalálja, hogy a két hónapos kutyára is gond nélkül adnék fojtót :))
2012. jún. 5. 22:13
 3/5 anonim ***** válasza:
49%
Akkor, ha már megbízhatóan jön laza pórázon, nem ijed meg ugató kutyáktól, mellette elhúzó autóktól sem, különben károkat okozhat a nyakcsigolyáinak egy erős rántás. Nálunk ez mostanában jött el, 9 hónapos. Olyan, mintha rajta sem lenne. Én azért vettem, mert BH vizsgához követelmény az egysoros láncnyakörv, addig is szokjuk. A "fojtó" megnevezés eléggé durván hangzik, félreérthető, alapesetben nem szabadna fojtania, teljesen lazán lóg a kutyán. Nem tudom, mire kell, de a húzás ellen ne alkalmazd, tanítsd máshogy!
2012. jún. 6. 07:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Félfojtóval kezdd, ennek egyik fele szövet a másik lánc így könnyebben átáll mert nem is olyan rossz érzés neki d emár csörög a lánc ha húz. Egyébként nem a kutya kora a mérvadó hanem a gazda képzettsége. Szóval ha full kezdő vagy és nulla tapaszalatod van - kérdést gondolom ezért írtad ki mert lövésed sincs- többet ártasz vele mint használsz.Keress egy normális kiképzőt aki segít vagy kutyasulit.
2012. jún. 6. 08:11
 5/5 anonim ***** válasza:
53%
Ne kezdj el használni! Ha mindenképp úgy gondolod, hogy már csak a fojtó lehet a segítség, akkor is keress fel egy normális iskolát, ahol tudnak segíteni a gondokban, és ha még mindig kitartasz a fojtó-szenvedély mellett, meg tudnak tanítani a helyes használatra. Addig is elégedj meg egy normális csatos nyakörvvel. Felelőtlenül, tudás és ész nélkül komoly gondokat okozhatsz mind az egészségében, mind a későbbi nevelésében.
2012. jún. 6. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!