Ha a szomszéd mérgezéssel fenyeget, lehet tenni valamit?
Tudom vegyem fel hangfelvétellel, de ha a zsebemben van nem hallatszik meg nem is így mondja már ki csak mondd valamit, hogy "jaj annyi itt a patkány ki kéne rakni egy kis mérget, nem szomszéd"?
A rendőrségre gondoltam de a volt szembeszomszédunk téglával dobálta a házat, meg belőtte az ablakot csúzlival (a tél kellős közepén)úgy,hogy kisgyerek volt a szobában, a rendőrség annyit mondott amíg vér nem folyik nem tudnak mit tenni.
Először is, miért utálja a szomszéd a kutyádat? Ha folyamatosan vonyít, kiszökdös és másokat terrorizál, vagy ilyesmi, akkor meg kéne nevelni. (Ne haragudj, de ha a szembeszomszéd is kővel dobál, meg ez is utál, és nem valami gáz gettóban laksz, akkor lehet, hogy veled van a probléma.)
Másodszor, meg kell tanítani a kutyát, hogy csak a táljából egyen. Akkor nem fog megzabálni mindent.
Ezen én is átmentem. A kedves szomszédunk mérgezi a macskákat, lemérgezte a tulsó szomszédja két kutyáját és több, mint 15 évvel ezelőtt a mi idős kutyánkat. Megölte a saját 2 kutyáját, egy idős pincsit, akit láncon tartott a kert végében és egy kölyök pulit, akit a gyereke vitt haza. És pár éve a két idősebb kutyám mérgezésével fenyegetett.
Ez nem olyan egyszerű, hogy a kutya ne zavarjon másokat! Vannak ostoba és szimplán kegyetlen emberek, akiknek nincsenek gátlásaik, akik azt hiszik, hogy mindent megtehetnek! És az igazságszolgáltatás az ő oldalukon van!
Nem sokat gondolkoztam ezen. Elhívtam apámat (aki a légynek sem tudna ártani, de a mai napig aktívan edz küzdősportokban) és néhány edző társát. Este becsöngettek hozzá és röviden, valóban udvariasan elbeszélgettek vele. És ennyi volt. Azóta nincs macskamérgezés és a szomszéd messze kerüli még a csúnya nézést is a kutyákra.
Velünk is előfordult ilyen régebben. Akkor én csak 13-14 éves lehettem és mindkét kutynánkat, a környéken pedig összesen 12-13 kutya életét vette el. A legszomorúbb az egészben, hogy neki a mai napig van kutyája.
Viszont pár hónapja ismét előkerült ez a téma tőle és próbálta megfenyegetni a szüleimet. (A kutyák kizárólag akkor ugatnak, ha valaki a kerítéshez engedi az ő kutyáját, nagyjából 3 naponta 5 percre.) Amint ez kiderült átsétáltam az ügyédemmel és tisztáztuk az erőviszonyokat. Azóta meghúzta magát.
Kamera!
Esetleg használhatsz műkamerát is (vagy régi, nem működő kamerákat, lencsével felszerelt dobozokat) amit jó látványos helyre kiraksz, és tábla a kerítésre, "rendőrséghez bekötött kamera és riasztó" felirattal.
Az igazi kamera talán jobb, ha rejtve marad, ha egy másik szomszéd ablakát bedobálta kővel, akkor a kamerák sincsenek biztonságban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!