Kutyatámadás felelősei?
Tegnap reggel arra nyitottam ajtót,hogy a kinti macskánk után egy rottweiler lohol-a telkünkön. A kocsibejárón jöttek be,éppen ahhoz készülődtem,hogy becsukjam édesanyám után,mert szinte pont azelőtt ment el otthonról.
Szóval,utána pár másodperccel két fiatal férfi is kiabált a kutyára,és próbálták elhurcolni onnan az állatot,sikeresen.
Utána sietve elmentek.
A kutya póráz és szájkosár nélkül volt.
A macskánk kisebb sokkot kapott,de nem esett nagyobb baja pár sérülésen kívül.
Itt nem a macskán van a hangsúly,vagy hogy a kutya milyen ösztönökre hallgatott,hanem hogy a kutya tulajdonosai felelőtlenek voltak,és nem voltak tisztában a kutya viselkedésével.
Reménykedek benne,hogy ezt egy kaposvári is látja,és ha többet tud a két illetőről,akkor infót szolgáltat róluk számomra.
Köszönöm.
K.
És mégis, mit kezdenél vele, ha kanál infókat a tulajdonosokról?
Utólag eleve semmit nem tehetsz.
A póráz hiánya okés, de szájkosár minek kellett volna a kutyára?
A kutya tulajdonosai is felelőtlenek voltak, illetve te is, hiszen minden állatot, azaz a macskát is köteles vagy a portádon belül tartani, többek között azért, hogy ilyen vagy súlyosabb baleset ne érje.
És ha meglesz, kié a kutya, mit akarsz csinalni?
Elbeszélgetnék velük,hogy máskor egy pórázt tegyenek a kutyájukra.
A macska pedig hozzánk lett szoktatva,félig kint éldegél,és tudom,hogy az én bajom,ha az én macskámat támadja meg.
De írtam,hogy nem ezen a hangsúly,mivel nem esett baja neki.Hanem hogy ez másnál is megtörténhet,nem éppen macskával,hanem akár kisgyerekkel,vagy más állattal.
Mindegy, hogy támad, vagy nem, mert minden kutyát KÖTELEZŐ pórázon sétáltatni.
(egy kutyatulajdonos)
Így van,például ezért is szeretnék velük találkozni.
Az én kis csipsz*romat faluban egy parkban nem szívesen engedem el a pórázról,még akkor is,ha valaki jön velünk,mert a parkba például bemehet kocsi,vannak kóbor kutyák,és sorolhatnám.
Városban meg még inkább kockázatosabb.
Busszal mentem haza,erre hatalmasat fékezett a sofőr,mert a zebrán nem állt meg a kutya,csak a gazdája,mert nem volt rajta póráz.
A nénik ott háborogtak,és engem is elkomorított,hogy hogyan lehet valaki ilyen...
Negyedik vagyok: közterületen, erdőn-mezőn valóban a póráz kötelező, a szájkosár nem.
Oké, elbeszélgetsz velük, de miből gondolod hogy lesz foganatja?
Így van!
Nekem a pórázon sétáltatott kis pumimat támadta meg és sebezte halálra egy póráz nélkül sétáltatott kutya.
A gazdája jócskán le volt maradva, egyedül teljesen tehetetlen voltam, mire odaért, már nem volt mit tenni.
#8 Talán elvetem a csíráját annak,hogy máskor a pórázt ráteszik a kutyára.
Jó,a szájkosaras ötletemet elvetem,csak azért írtam,mert ha ilyen kiszámíthatatlan,akkor illene rátenni.
De ha nem is tudja,hogy hogyan kéne nevelni... :/ Akkor igaz,miért írom? Örüljek,ha rá tudom "erőszakolni" a pórázra max.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!