Kutyatamadas eseten mit lehet tenni?
Ha lehet egyeltalan...igazabol a kutyamat tamadta meg.
Az elobb setaltunk, es egy hazbol , aminek tarva-nyitva volt a magykapuja, golyokent robbant ki egy kb 15 kilos kutya, vicsorgo pofaval , morogva es nekiment a kutyamnak. Azt se tudtam mitcsinaljak, elengedtem a porazt, elkezdtem bekiabalni a hazba, hogy jojjon ki valaki, addig a kutyak a viaskodtak. Kijott egy kozepkoruno, rauvoltott arra a korcsra, odament hozza, en meg mondtam, hogy legyen szives megfogni mert nekunk jott! Megfogtam a kutyamat, elindultunk, de meg egyszer az utca vegere is a kutyam utan szaladt es megegyszer nekiment! Ott szitkozodtam az utca kozepen, en ezr mondom nem hiszem el!! Vissza ,, vitte,, a gazdaja...
Utana egesz hazaig neztem a hatam moge.. szerencsere nem lett baja a kutyusomnak, engem meg elkerult, csak ot nezte ki maganak ugytunik.
De meg utana se csukta be a kaput a no! Tudni kell rola , hogy egy agressziv, rosszakaro harpia! Mindenkirol a faluban pletykakat terjeszt, mocskolodik! Magamrol is hallottam mar ezt azt.. mindegyis. A baratnom mellette lakik, es mikor kicsik voltunk, labdaztunk az udvarba, atment ehhez a szemethez, mi becsongettunk , hogy kerjuk szepen vissza a labdat, a k*csog bement es egy kessel jott ki.. a szemunk lattara szurta ki a labdankat...
Raadasul a kutyaival se foglalkozott soha! Az elozo folyamatosan lancon volt, az meghalt, par eve szerezte ez az agressziv korcsot, vele se foglalkozik csak van az udvarba kb hogy ugasson , ha jonnek. Es ezt a tirpak szemelyiseget adja at a kutyainak... de ha tudja, hogy milyen a joszag lett, minek hagyja nyitva a kaput? Mivan ha epp egy anya a kisgyerekevel setaltatja arra a kutyajat????
Nagyon felidegesitett! Lehet ilyenkor tenni valamit??
Támadó kutya ellen nem sokat tudsz tenni,ha elé állsz hadonászni ,akkor vagy rád fog menni egyenest a hadonászó karodat lábadat fogja meg ,(jó esetben ilyenkor a saját kutyád segít megvédeni téged) vagy ha csakis a kutyád érdekli ,akkor fél pillanat alatt megkerül és már rá is akaszkodott a pórázon lévő menekülni nem tudó sajátodra. Kutyatámadásnál a szakértők se ajánlják soha az ellentámadó viselkedést inkább a megállást, mozdulatlanságot ,nem szemébe nézést és lassan kihátrálást ajánlják. Sajnos ez sokszoros tapasztalat, én is próbáltam elijesztgetni kiabálással hadonászással már támadó kutyákat ,nem sok sikerrel. Ilyenkor legjobb ha elengeded a pórázt aztán hagyod őket harcolni,nem korlátozod a sajátodat azzal hogy miközben a másik tépi ,még te is fojtogatod a nyakörvével és cibálod ,és ha ott a másik gazda annak szólsz hogy fogja meg a sajátját ,te meg a sajátod ,legjobb a hátsó lábát farkát ,vagy megmarkolni a hátsó combja bőrét és szét húzzátok valahogy. És addig nem elereszteni míg látótávban vannak,nem úgy mint nálad a hülye gazda.
Vagy lefújod a másikat könnygáz sprayel ,ha sehol a gazda és nincs segítség. Lehet hogy jut a sajátodra is de még mindig jobb mintha ott nyírja ki a másik előtted az utcán,vagy súlyos sérüléseket szerez.
37 kilos kutyus.
Latszott rajta, hogy nem vette komolyan a tamadast. De eleg, ha az a kis csimbok egyetlen egyszer harap rossz helyre, es kesz is a baj...
Feljelentés és állatvédők. Nagy szerencséd, hogy neked nem lett semmi bajod.
Hordj magadnál paprikaspray-t, ha megint előfordulna, fújd le a az támadó kutyát egy picit, jobbesetben meghátrál vagy visszamegy, bár rosszabb esetben lehet hogy neked is nekedmegy...
Próbáld kerülni addig azt az utcát, nehogy nagyobb baj történjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!