Támogatnád az ebadó ötletét?
Személy szerint, te mint kutyatartó hogyan fogadnád, ha bevezetnék az ebadót a városodban, hogy az ebből befolyó összeget a fel nem szedett kutyakaki eltakarítására fordítsák?
Normális véleményeket kérnék. Köszönöm!
nálunk volt ebadó!!! sőt, nyilvántartás is, mai napig. kb évente mehettem be, hogy fogják végre fel, meghalt a kutyám!! amúgy megbüntettek volna nem kevés pénzre.
ehhez a magyar bürökrácia túl kevés, és elavult!
nem lehet nyilvántartani a kutyák születését, elmúlását...
stb...
szóval ha ezt megoldják, ám legyen, de akkor ne csesztessenek mindenért!!
nem tudom, hogy lehet úgy akár állatot tartani, hogy az centire jön ki! nekünk pl 2havonta jön be valami baleset, és rögtön állatorvoshoz kell menni... pl belelép egy üvegszilánkba, szétvágta az egész tappancsát, megcsípte egy darázs - allergiás rá, elájult, benyalt valamit az utcán - hasmenés hetekig, stb stb... ezek nem a túltenyésztettség jelei, hanem mindennapos balesetek, mint ahogy velünk emberekkel is történik ilyen... egy állatorvosi kezelés kb 5 ezernél kezdődik.
Én pl támogatnám a kutya TB-t is, azt hiszem van is erre lehetőség, csak sajnos Budapesten és még 1 vidéki városban. Nálunk nem.
Én biztos belepusztulnék, ha azért szenvedne a kutyám, mert nem volt pénzem a kezeltetésére. Persze ésszerű kereteken belül. Szóval ez a centis dolog, ez nem a legjobb! Szerintem.
Szétvágta a talpát: el sem tudnám képzelni hogy a kutyáim belelépjenek valamibe. Mert mindig arra figyelek mit csinálnak hisze ezért megyek sétálni nem pl hogy trécseljek, a kert pedig biztonságos. A talpuk pedig kőkemény.
Darázs: 10 éve kertben élnek, sok fa, gyümölcs, mégsem csípte meg őket soha semmi.
Benyalt valamit: meg vannak nevelve. A szalonnát sem vennék fel az utcáról és amúgy sem kerülnek olyan helyzetbe hogy ne venném észre időben és ne akadályoznám meg veszényszóval, vagy máshogy.
Ennyi. Lehet nektek kéne elgondolkozni hogyan éltek a kutyával. Velünk tényleg sosem volt semmi baj. Úgyhogy ne itélkezz ismeretlenül. Más kutya a két mancsát összetenné ha negyedannyit kapna és "centire" élhetne mint mi!
yorkim van. a talpa nem cipő vastagságú. de a gyerek sem lép bele soha a darázsba, se a szilánkba ugye????
mert magyarországon a fű is mindenhol 2cm egyenletesen ugyi?
hát gratulálok.
majd nézd meg a kutyádat, amikor szaglászik... a nyelve is kint van, nem evett meg semmit... erről ennyit nagy okosok!
de az előző kutyám rákját is biztos én idéztem elő 11 éves korában! Igen. hát hogyne!
Idióták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!