Japán akita, dalmata, border collie vagy labrador? Melyiket választanátok?
Jó választás a dalmata.
Azért azt szeretném ideírni, hátha lesz valami haszna, akár későbbiekben, hogy a border collie egy iszonyat aktív kutya. Nagyon intelligens, és mozgásigénye is hatalmas van, és szeret feladatokat megoldani. Ha ezt nem csinálhatja, szenved. A te helyzetedben én úgy érzem, hogy a border túl aktív lenne a másik kutyusod mellé, mivel ő már idősebb. Ezáltal a border ott kicsit "sok" lenne.
Köszönöm.
Igen, már rájöttem közben, hogy hiába kb egyméret a kutyusommal, jobban zavarná, mintha egy nagyobb, de nyugisabb kutyával lenne.
Azt azért ugye tudod, hogy nem csak 40 m2-es panelok léteznek?
Kérdező, szerintem is jó választás a dalmata, de nagyon figyelj oda, honnan hozod. Ha lehetőség van rá, a kiválasztott kicsit is teszteld le siketségre.
Rendben.
Nekünk 86m²
Az akita egy nagyon makacs fajta, aki csak addig tanul amígérdekes számára. Ha úgynézzük nincs nagy mozgás igénye. Mondjuk kinek mi a sok mozgás. Nekem volt japán akitám. Heti egyszer 30-40 km-es túra, a többi nap udvarban fársztottam és kocogtam vele az erdőben pár km-t. S ezt úgy, hogy kinti kutyus volt. Nyáron viszont nem igényel annyi mozgást, a hatalmas meleg miatt. De a hűvösebb napokon rettenetesen le kell fárasztani nyáron is, különben szétszed mindent. Nagyon értelmesek. Ha megígérsz neki valamit, s nem az lesz bosszút fog állni. Én jártam így néhányszor.
Amúgy egészsége fantasztikus. Mi csak a kötelezők miatt mentünk dokihoz. Egyetlen egyszer volt babéziás a 15 éve alatt.
Tudtál azóta venni kutyust?
S ha igen milyen fajtát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!