Melyik fajtát válasszam? Golden retriever, husky, dalmata vagy labrador?
A golden retriever jóválasztás, cuki eb.
A husky szökős, őt mindig mozgatni kell, bár mint minden ebet.
Dalmata nagyon hűséges, alkalmazkodó
Labradorom van, ő is cuki eb
Én sem ezek közül választanék, akárki akármit mond, nekem se a labi, se a goldi nem a szívem csücske, pedig ismerek elég sokat. Dalmatáról semmit nem tudok, a szánhúzók meg...nos azokhoz is kemény kezű gazdi kell.
De ha muszáj lenne választani, akkor golden.
Golden és Labrador szerintem kezelhető, csak rendesen kell őket nevelni, golden nagyon okos, könnyen tanítható, gyerekekkel is jól kijön. Ennél a fajtánál is örökletes betegség lehet a csípőízületi diszplázia, amit fiatalkorban ki tudnak szűrni, gyógyszerrel kezelni, rosszabb esetben műtik. Előfordulhat progresszív retinasorvadásis (PRA),ami vaksághoz vezethet.
Huskynak kertes ház mellett is nagy mozgásigénye van, munkakutya, felesleges energiáit cipő/bútor rongálással vezetheti le.
Dalmatánál amit tudok, hogy örökletes nagyothallásban szenvedhetnek, a színűk miatt. Jelleméről nem sokat.
(Normális tenyésztők, amelyik fajnál egyértelműen örökletes betegségről van szó, megpróbálják kiküszöbülni ezeket a betegségeket, ezért érdemes tőlük vásárolni. Csak azt a kutyát tenyésztik tovább,amelyik nem szenved ilyen betegségben,érdemes onnan venni, ha drága is, de ha belegondolsz, az orvosi ellátás drágább.)
Értem. köszönöm a sok információt.
És mit gondoltok a német juhászról?
Eszembe jutott még valami.
Nekünk nagyon nagy kertünk van, a veteményeskert nincs elkerítve ezért csak kennelben tudnánk tartani. De csak éjszaka lenne kennelben, napközben vinném sétálni, meg ki a parkba, stb. Ezek a fajták tűrik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!