Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veszélyes lenne az ÖV?

Veszélyes lenne az ÖV?

Figyelt kérdés
Mostanába rém híreket hallok erről. Majd ha dobermannom nagyobb lesz, elviszem kutya suliba, meg majd később ugye ÖVre szeretném elvinni. És azt hallottam, hogy nem jó. Ismerösöm azt mondja van egy ismerőse, akinek NJ-je megfogott egy betöröt, és össze-vissza harapta, meg nem tudták leszedni róla a kutyát, a gazdája se. Álítólag kivolt képezve. De, nem aza lényege, hogy a kutya nem széttépi, hanem megfogja, és parancsra elengedi?
2010. jún. 8. 15:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
30%

a lényege az hogy megtanítják a kutyát profin támadni. Tehát ettől kezdve szájkosár nélkül nem mehetsz vele ki. hogy miért? pl. egy ismerősöm parkban sétált az öv-s kutyával, amikor egy gyerek kezeslábasban(télen) szemben rohant velük(joga van hozzá élvezni a parkban rohangálva a havat ugye) és a kutya nekiment, egyből bekattant neki a csibészruha.(időben kapcsolt a gazdi, így nem harapott a kutya, de attól kezdve h öv-s minden pillanatát az udvaron kívül szájkosárban köteles tölteni és persze pórázon.

de ugye elég egy hirtelen mozdulat, egy veszekedő ember, kiabáló gyerek, bothoz hasonlító tárgyal játszók és még sorolhatnám-minden amire a suliban uszították és a csibész csinálta. arra építenek hogy ez legyen a szenvedélye és ami szenvedély azt keresni fogja mindenhol-alkalmat h harapjon.

2010. jún. 8. 16:07
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
Attól függ milyen helyen tanulod. Egy jó iskolában pont arról szól az ÖV, hogyha fog, akkor kizárólag kézre fogjon (nem torokra, herére, stb), és parancsra engedjen. Ehhez többek között egy teljesen kontrollálható, minimum alapfokot végzett kutya kell. Ahol nem erről szól az ÖV, ott bizony veszélyes.
2010. jún. 8. 16:09
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Az elsővel nagyon nem értek egyet! Egy jó suliba egy ÖV-nél azt tanítják meg, hogyha azt mondod, most fogd meg, akkor induljon. Ha a gazdi kontroll alatt tartja a kutyát, és falkavezér, akkor nem lehet olyan, hogy a kutya ilyen horderejű kérdésben egyedül döntsön. Pont odáig kell eljutni a kutyával az ÖV előtt, hogy minden döntést a gazdira bízzon. Ha őt megtámadják akkor is előbb felnézzen, hogy szabad-e rendezni, vagy te fogod.
2010. jún. 8. 16:12
 4/13 anonim ***** válasza:
31%

Ha munka kutyát akarsz, és vállalod a felelősséget hogy MINDIG figyelsz rá, sosem kerül szabadon felügyeletlen helyzetbe (az első válaszoló már leírta ezt részletesen nem ismétlem, egy kiképzett kutya félre érthet egy hirtelen mozdulatot) akkor hajrá.

DE ha családi kutyának akarod, tehát gyerekek közt, kirándulás, hancúrozás stb akkor IGEN nagyon veszélyes lehet.

2010. jún. 8. 16:15
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

ŰHülyeség , amit az első ír.Az öv-nek az a lényege , hogy a kutya levezesse a legyülemlett feszültséget a segéden , megtanítsák a kutyát KÉZRE fogni (nem fog olyan területre , ami halálos lehet könnyen pl.torok) , megtanítják a kutyát arra h csak parancsra támadjon és arra eresszen.(hozzéteszem az utóbbit nehéz megtanítani a kutyának)Az a bizonyos vetörő meg megérdemli , miért kell más emberek nehezen megszerzett tulajdonát ellopni?

Nekem is nj-om van , és a segédet nem zereti , mivel ő csibészelteti , de simán kezet fogok vele anélkül hogy nekimenne.Persze látom a kutyán hgy figyeli a segéd minden mozzanatát , de nem támadja meg.Az hogy a kisgyereket meg akarta támadni , az nevelési probléma és egyáltalán nem biztos h az öv miatt próbált nekimeni a kutya , nem minden kutya szereti a zajos gyerekeket.

2010. jún. 8. 16:36
 6/13 anonim ***** válasza:
91%

Amelyik iskolába én járok a kutyámmal, ott a középfokú vizsgával rendelkeznünk kell. Alapfokú engedelmességi és középfokú ügyességi vizsga. Ha ezt a két tanfolyamot illetve vizsgát megcsinálta az eb, innentől kontrollálható a kutya. Épp ezért lehet csak bizonyos vizsgák után ÖV-re menni a kutyával (legalábbis ez lenne a normális) hisz mire oda kerül a sok, addigra teljesen kézben tartható kutyáról kell, hogy szó legyen!!

Addig nincs ÖV.

Az ÖV célja nem is feltétlen a brutalitásról szól, hanem ha hobbi szinten csinálod, akkor arról, hogy a kutyád természetes ösztönét lefáraszd, amit ugyebár egy szimpla sétával nem tudsz megtenni, így a kutyád is kiegyensúlyozottabb lesz.

2010. jún. 8. 16:38
 7/13 anonim ***** válasza:
63%

Összefoglalom : felelőtlen kezekben veszélyes bármelyik kutya , nem csak az amelyik öv-re van képezve.

Utolsó voltam.

2010. jún. 8. 16:40
 8/13 anonim ***** válasza:
92%

Ö-V-re csak akkor vidd a kutyád, ha az alap engedelmesség megvan. Középfokú tanfolyam elég ritkán feltétele az ö-v-nek, mivel ott már nem alap engedelmes feladatok vannak. Iszonyat jó feszültség levezetés a kutyáknak. Ha végig van víve az ö-v-s folyamat és a kutya-gazda viszonnyal minden rendben, akkor a gazda is le tudta volna szedni a betörőről a kutyáját. Én azt tanácsolom, hogy minél előbb vidd kutyasuliba a kutyusod, tanuljatok, és nyugodtan kezdj bele az ö-v-be is idővel.

Az első hozzászólóval nagyon nem értek egyet. Miért kéne szájkosárral vinni az ö-v-s kutyákat? Nekem is örzőzik a kutyám, HPO szinten, mégis tartok vele kutya-gyerek kommunikációt. Soha nem próbált meg úgy nézni egy gyerekre sem, mint ahogy a segédre. Megtanulja a kutya, hogy melyik az a helyzet, ahogy úgy kell reagálnia, miután engedélyt adtam rá vagy bátorítottam. Az alkalmat meg nem keresik rá, hogy mikor tudnak egy ember karjára ráfogni... Ez badarság.

Én ahhoz is hozzászoktattam a kutyámat, hogy különböző munkákra, különböző nyakörv van rajt, pl.: ö-v hez bőrnyakörv, engedelmesre fojtó, nyomkövetésre megint más fajta, és tökéletesen tudja, hogy mi fog következni, már akkor, amikor kiveszem a kocsiból és adom rá.

2010. jún. 8. 18:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt a videót! A végén mutatják, hog őrző-védőznek a kutyákkal, közben meg bemutatókra járnak óvodákba, iskolákba! Soha semmi baj nem történt, tökéletesen megbízhatóak.

http://www.youtube.com/watch?v=u-M7aAAiSAU

2010. jún. 8. 20:16
 10/13 anonim ***** válasza:

de jól megnyugtattátok az illetőt, akkor a félreértett helyzetekben csak a kezébe épül bele egy dobi állkapocs, az nyilván kellemes érzés és minden arra sétáló gyerek vállalni fogja szivesen.

Amúgy én olyat h a kutyának önállóan kell figyelnie a helyzetet és döntenie, versenyeken láttam-csibész hergeli a kutyát, és mikor támad akkor harap a kutya, van h ott sincs a gazdi pl. tárgyőrzésnél. (Obedience részfeladata volt asszem)

2010. jún. 8. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!