Aki nem ért a fajtákhoz, fajtáéhoz az honnan tudja, hogy ez a fajta "veszélyes"?
Olyan emberek szoktak beszólni, akik szerintem még a vizslát, meg a pulit sem ismernék meg, ha nem mondanák neki.
És ezek az emberek szoktak beszólni, hogy "ez azt a fajta, amelyik veszélyes, amstaff, pitbull, rotweiler, dobermann, bull terrier, harci kutya, emberevő, gyerekevő..."
Ism,erősöm se tudta, hogy amstaff, amíg megnem mondtam, azóta jön a "harci kutya, veszélyes"
De, azt mégis honnan tudnák, ha még a fajtát sem tudják pontosan, csak egyből harci kutyázzák?
Mert csak a negatív - sokszor téves - dolgok terjednek ezekről a fajtákról. Mint tudjuk, az emberek nagyon pletykásak, és különösen fogékonyak a negatív pletykára. Inkább terjesztik azt, hogy a Marika fia megbukott matekból, minthogy a Marika fia a legjobb az osztályban matekból. A negatív mindig jobban terjed. Sajnos a média is felfújja ezeknek a kutyáknak a rossz hírét... Sok emberek tudatlan, tájékozatlan a Kutyák világában, és rögtön elhiszi azt, amit hall, majd szívesen tovább is adja.
Sajnálom ezt én is, imádom az amstaffokat. Nagyszerű kutyák. :)
a média már csak hab a tortán, én azt imádom, hogy sok ember hogy tartja a kutyáját...
a kutya (ha csak nem defektes) nem hülye. a gazda a hülye meg az ember aki hergeli...
pláne nem értem, annyian akarnak felvágásból harcikutyát, és akkor beújítanak egy pitbullt, egy staffot, stb...
direkt hergelik is...
de próbálnának ilyet csinálni egy kangallal vagy kájjal...
megérdemelnék, amit utána kapnának...
(egyébként érdekes, hogy ezekről az igazán harci kutyákról nem nagyon terjednek rémhírek, pedig kicsit durvább kutyák, mint a boxer és társai. bár igaz, nem is olyan elterjedtek...)
de azért az ősi összetartás bennük jobban dolgozik - szerintem.
na őket pl (kangal, káj) a húdeveszélyes kutyák közé akarják sorolni...
ilyet tényleg csak az csinálhat, aki nem ismeri a kutyákat.
kire veszélyes? mert hogy a gazdájára nem, az biztos.
másra meg hadd legyen már veszélyes, ha a házamat védi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!