Veszélyes kutyát hol kell bejelenteni?
önkormányzat, rendőrség vagy sintér?
a szomszéd (ikerházban) kutyája már 4edszer harapta meg apámat, mostmár lépni fogunk. a szóbeli kérés semmit nem ért. de nem tudom, hol kell kezdeni.
Ha van bizonyítékotok, akkor a rendőrségen kell feljelentést tennetek. Fontos, hogy tudjátok, kinek a kutyája, hol lakik, különben ismeretlen tettes ellen indul eljárás, és semmi sem lesz belőle...
Bizonyíték nélkül kicsi az esélyetek, de egy próbát megér.
köszi!
lehet, hogy most nem is tehetünk semmit? a 2.,3.harapás volt súlyos, akkor háziorvos látta el a sebet. tőle kell papírt kérni? ez 1 éve volt. most volt a 4.harapás, ennek nincs nyoma, mert a kabátot harapta meg (ha a múlt heti melegben kapja a harapást apu, akkor a hasát harapta volna...)
lehet, hogy meg kell "várni" a következő súlyos esetet?
és egyébként ha eljárás indul ellene, akkor az hogy zajlik? csak kap egy figyelmezetetést a tulajdonos? (ezzel sokra nem megyünk) vagy elviszik a kutyát?
igen, én is így gondolom.
csak annyi a nehézség, hogy rokoné a kutya. apám nem akarta feljelenteni a sógornőjét, de a kutyát el kell távolítani.
lehet, hogy egyszerűbb lesz megmérgezni a kutyát, avgy valami hasonló.
nem.
1 éve született a gyerekem, akkor szépen megkértük, hogy találjunk ki valamit, mert nem szeretném veszélybe vinni. a ketrec, lánc, kutya eltávolítást eleve elutasította. nagy sértődések után (még ő volt megsértve!) el tudtuk érni, hogy a kert egy részét lekeríthettük, itt játszhat a gyerekem, de a kapun csak a kutyán keresztül tudunk járni.
a vicc az egészben, hogy még ő van ránk kiakadva, hogy innentől nem vagyunk rokonok, csak szomszédok (nekem nagynéném).
a múltkor még arra is beszólt, hogy a gyerekem a karomba vettem, amikor közeledett a kutya. közölte, hogy "ez olyan idegesítő. mikor fogok felnőni?"
sajnos nem normális. azt hiszem mondani sem kell, hogy gyereke nincs csak kutyája, meg macskája.
lényeg a lényeg. sajnos most nem tudunk akkor lépni. a következő harapásnál viszont muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!