Le lehet így szoktatni a kutyát a labdáról?

Szia!
Próbáld meg hogy LAbdázol vele, naponta 1-2 perccel kevesebbet! pl, 1.nap 1 órát labdáztok, másnap 55 percet és így tovább...

ez nagyon nehéz, az én kutyámmal is elkövettük ezt a hibát és azért kellett letennünk a labdát mert kiderült hogy b-s diszpláziás, ami még nem okozna magában tüneteket, de a fogai lekoptak annyira hogy a doki azt mondta tegyük le a labdát örökre, mert ha tovább kopik már fájni fog neki. Szóval letettük. Eleinte percenként szaladt a helyhez ahonnan a labdát vettük mindig elő, ennek már 2 éve és mostanra már nem megy oda, de kimondom a labda szót és azonnal mutatja hol volt a helye, szval sose felejt.
Nyugodtabb lett tőle a kutya általánosan, előtte olyan zakkant volt h minden pillanatban csak a labdázáson járt az esze, akárhonnan jöttünk haza, mindig egyből odament.
De ha meglátja hogy a szomszédban labdáznak sztem megbolondulna.
Szval ez örök függőség marad, szabályosan eleinte szenved a megvonástól, később pedig kísértésre minden újra felelevenedik benne. Sztem nem lehet leszoktatni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!