Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Le lehet így szoktatni a...

Le lehet így szoktatni a kutyát a labdáról?

Figyelt kérdés
2 éves foxi! Sajnos kicsi korában túl sokat labdáztam vele így labdabolond lett a kutya! Jól van tartva, sokat játszok vele, de a szomszéd srác néha elkezd focizni, ő meg majd megőrül. ki akarna ugrani a helyéről és nyüszít! Ha ráteszem a pórázra és kikötöm a helye közepére, hogy ne tudjon ugrálni, akkor le szokik róla ? Szeret labdázni, de az már túlzás amit ő csinál. persze lenne ott kaja, víz. Ettől tartok egy kicsit, mert amilyen makacs, elkezdi húzni és akkor fojtja magát.
2010. jún. 7. 16:12
 1/8 anonim válasza:
adj neki egy kicsi labdát amivel tud játszani
2010. jún. 7. 16:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbáld meg hogy LAbdázol vele, naponta 1-2 perccel kevesebbet! pl, 1.nap 1 órát labdáztok, másnap 55 percet és így tovább...

2010. jún. 7. 16:25
 3/8 anonim ***** válasza:

ez nagyon nehéz, az én kutyámmal is elkövettük ezt a hibát és azért kellett letennünk a labdát mert kiderült hogy b-s diszpláziás, ami még nem okozna magában tüneteket, de a fogai lekoptak annyira hogy a doki azt mondta tegyük le a labdát örökre, mert ha tovább kopik már fájni fog neki. Szóval letettük. Eleinte percenként szaladt a helyhez ahonnan a labdát vettük mindig elő, ennek már 2 éve és mostanra már nem megy oda, de kimondom a labda szót és azonnal mutatja hol volt a helye, szval sose felejt.

Nyugodtabb lett tőle a kutya általánosan, előtte olyan zakkant volt h minden pillanatban csak a labdázáson járt az esze, akárhonnan jöttünk haza, mindig egyből odament.

De ha meglátja hogy a szomszédban labdáznak sztem megbolondulna.

Szval ez örök függőség marad, szabályosan eleinte szenved a megvonástól, később pedig kísértésre minden újra felelevenedik benne. Sztem nem lehet leszoktatni.

2010. jún. 7. 16:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Próbáld felhasználni ezt a labdamániát a javadra :) Egy olyan kutyánál, ami ennyire labdafüggő, nagyon könnyel lehet a labdával motiválni. Tanítsd meg engedelmességi gyakorlatokra a labda segítségével és amikor sa szomszédban labdáznak meg tudnád fegyelmezni.
2010. jún. 7. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Klikkerrel+jutalomfalattal meg tudod oldani, de hosszú - akár több hónapos/éves folyamat lesz. Menj vele suliba!
2010. jún. 7. 17:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja, és így biztos nem tudod leszoktatni, csak még feszültebb, kattantantabb lesz. Láttam írtál a kutyasuli honlapra is, ők mit válaszoltak?
2010. jún. 7. 17:34
 7/8 anonim ***** válasza:
sztem nem, az ilyesmi reménytelen.
2010. aug. 28. 09:20
 8/8 anonim ***** válasza:
A mi kutyánkal is ez volt, csak ő nem labdázik,harap...kicsinek sok olyan játékot vettünk neki,amit tud birkózni,rágni,támadni,és mi is így játszottunk vele,mert nagyon élvezte...most is csak játszana,csak az a baj,hogy mostmár erős,és ő ezt nem tudja...
2010. aug. 28. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!