El lehet várni egy német juhásztól hogy szépen sétáljon esténként pórázon ha napközbe kennelbe van és sose sétál szabadon?
Az a gond hogy nagyon húz, meg ugat más kutyákat, Nem hallgat semmire.
Én tudom hogy egy kutyának kell hogy az energiáit le tudja vezetni pl erdő séta, kirándulás, úszás stb.
Mert felgyülemlik benne és akkor nem koncentrál a helyes viselkedésre.
(Nem az kutyám mielőtt letámadnátok segíteni szeretnék egy ismerősömnek.)
Semmi baj. :) Köszönöm a sok tanácsot. Hát aki azt írja hogy ellehet várni sztem az nem igazán ismeri a kutya alapvető szükségleteit. Én nem tudnám elvárni a kutyámtól ha így élne hogy normálisan viselkedjen pórázon. Mert szegény örül hogy kinn van és kisebb gondja is nagyobb annál hogy rám figyeljen...
Remélem segíteni tudok majd az ismerősömnek. Mindent megteszek majd. :)
Köszi a sok tanácsot még egyszer.
Ezek szocializációs gondok, ha ugat más kutyákra.
Lehet segíteni rajta. Több séta!! Ne csak este. Egy német juhásznak rengeteg energiája van, hiszen juhász kutyának tenyésztették ki. Az én kutyám is kennelbe van, de ha egész nap ki van engedve, de elviszem este sétálni, akkor is húz, bár ő egy palota pincsi-border collie keverék :).
Szóval, több séta, és ajánlom a kutyaiskolát ;)
NEM !!
a kutya pont azt nem kapja meg amire szüksége lenne : MOZGÁST.
( el lehet várni bárkitől ,hogy szépen egyen -késsel-villával-lassan, ha hónapokig krumpli-héjon ,és száraz kenyéren él ??? )
elvárni ,akkor lehet valamit, ha mindent megtettünk érte !!
aki lusta,és nem sétáltatja a kutyáját, csak a kennelbe bezárva,naponta etetve ( jobb esetben )az csak küzdjön saját maga a kutyájával !!
nem segíteni kell sétáltatni, hanem megértetni a gazdával,hogy amit tesz az nem helyes !!!
svájcban nem tarthatna kutyát !!!mert ott vizsgáznia kellene ,és elbukna .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!