sokat sétáljon vele az ismerősöd először az udvaron,majd ha ott tud már normálisan menni,akkor utána a ház előtt vagy saroktól sarokig.
előbb vagy utóbb megfogja tanulni h h menjen.
ja!és szájkosarat tenni kell rá!
2010. jún. 7. 15:34
2/14 anonim válasza:
Hát ő szerintem a tipikus példája annak, milyen egy frusztrált és domináns kutya viselkedése. Frusztrált, mert keveset mozog (gyakorlatilag zéró)és domináns, mivel nem a ember a falkavezér (a kutya irányítja az embert).
2010. jún. 7. 15:35
3/14 anonim válasza:
Nem. Akutyának szüksége van a szabadmozgásra, hogy kiugrálja magát. Ha egész nap kennelben van és nem foglakoznak vele, akkor csak akkor fog szépen jönni a pórázon, ha tudja, hogy utána el fogod engedni és mozoghat kedvére. Ha azt tudja, hogy a póráz után visszazárják a kennelbe, akkor persze, hogy apórázas időben igyekszik szabadulni.
2010. jún. 7. 15:37
4/14 anonim válasza:
El lehet várni, de csak akkor ha a séta nem pusztán pórázos huzavonából áll, hanem van lehetősége szabadon rohangálni is.
2010. jún. 7. 15:38
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Sztem nem lehet ezt elvárni tőle pont azért mert szeretne szegény kutya abba az egy-két órácskába kedvére menni még ha pórázrángatásból áll is. És mivel tudja hogy mindjárt vissza lesz zárva így kiakarja használni azt a kis időt.
Sajnos elengedni nem merik pedig lenne rá lehetőség (egy nagy mező) mert nem jönne vissza hívásra. (szerintük)
2010. jún. 7. 16:41
6/14 A kérdező kommentje:
Sajnos az a baj hogy pont hogy pórázos huza-vonából áll csak semmi másból. :( Semmi szabad lóti-futi se egy labdázás semmi.
2010. jún. 7. 16:42
7/14 anonim válasza:
Ha már sikerült ennyire elbaltázniuk a kutya-gazda kapcsolatot ,akkor ajánlom figyelmükbe a kutyakiképzőt.Ami NEM CSAK a kutyának tesz jót,hanem a gazdának is,mert megtanulja, hogy a kutya ugyanolyan élőlény ,mint ő.Azért betenném az ismerősödet egy kennelbe én is...megnézném utána milyen "idegbeteg" lenne.Talán akkor rájönne,hogy a kutyának ugyanolyan szenvedés egész nap bent lenni.Ha lenne kapcsolat kutya-gazda közt és meg lenne tanítva az ebnek az összes alapvető játékszabály,akkor hidd el, a kennelt is jobban bírná,persze kellő futtatás,játék és foglalkozás ugyanúgy kell neki.Ha gondolod,ajánlani is tudok kiképzőt,hozzánk is jár és fantasztikus szakember.
2010. jún. 13. 21:14
8/14 anonim válasza:
Egyáltalán minek nektek kutya,ha kennelbe van zárva és alig foglalkoztok vele?
Gondoltál már arra,milyen élete van szegénynek?
2010. jún. 13. 21:15
9/14 anonim válasza:
Na haragudj,nem olvastam figyelmesen,hogy nem a tiéd a kutya.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!