Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » El lehet várni egy német...

El lehet várni egy német juhásztól hogy szépen sétáljon esténként pórázon ha napközbe kennelbe van és sose sétál szabadon?

Figyelt kérdés

Az a gond hogy nagyon húz, meg ugat más kutyákat, Nem hallgat semmire.

Én tudom hogy egy kutyának kell hogy az energiáit le tudja vezetni pl erdő séta, kirándulás, úszás stb.

Mert felgyülemlik benne és akkor nem koncentrál a helyes viselkedésre.

(Nem az kutyám mielőtt letámadnátok segíteni szeretnék egy ismerősömnek.)

2010. jún. 7. 15:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
27%

igen,ellehet.

sokat sétáljon vele az ismerősöd először az udvaron,majd ha ott tud már normálisan menni,akkor utána a ház előtt vagy saroktól sarokig.

előbb vagy utóbb megfogja tanulni h h menjen.

ja!és szájkosarat tenni kell rá!

2010. jún. 7. 15:34
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát ő szerintem a tipikus példája annak, milyen egy frusztrált és domináns kutya viselkedése. Frusztrált, mert keveset mozog (gyakorlatilag zéró)és domináns, mivel nem a ember a falkavezér (a kutya irányítja az embert).
2010. jún. 7. 15:35
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Akutyának szüksége van a szabadmozgásra, hogy kiugrálja magát. Ha egész nap kennelben van és nem foglakoznak vele, akkor csak akkor fog szépen jönni a pórázon, ha tudja, hogy utána el fogod engedni és mozoghat kedvére. Ha azt tudja, hogy a póráz után visszazárják a kennelbe, akkor persze, hogy apórázas időben igyekszik szabadulni.
2010. jún. 7. 15:37
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
El lehet várni, de csak akkor ha a séta nem pusztán pórázos huzavonából áll, hanem van lehetősége szabadon rohangálni is.
2010. jún. 7. 15:38
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Sztem nem lehet ezt elvárni tőle pont azért mert szeretne szegény kutya abba az egy-két órácskába kedvére menni még ha pórázrángatásból áll is. És mivel tudja hogy mindjárt vissza lesz zárva így kiakarja használni azt a kis időt.

Sajnos elengedni nem merik pedig lenne rá lehetőség (egy nagy mező) mert nem jönne vissza hívásra. (szerintük)

2010. jún. 7. 16:41
 6/14 A kérdező kommentje:
Sajnos az a baj hogy pont hogy pórázos huza-vonából áll csak semmi másból. :( Semmi szabad lóti-futi se egy labdázás semmi.
2010. jún. 7. 16:42
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha már sikerült ennyire elbaltázniuk a kutya-gazda kapcsolatot ,akkor ajánlom figyelmükbe a kutyakiképzőt.Ami NEM CSAK a kutyának tesz jót,hanem a gazdának is,mert megtanulja, hogy a kutya ugyanolyan élőlény ,mint ő.Azért betenném az ismerősödet egy kennelbe én is...megnézném utána milyen "idegbeteg" lenne.Talán akkor rájönne,hogy a kutyának ugyanolyan szenvedés egész nap bent lenni.Ha lenne kapcsolat kutya-gazda közt és meg lenne tanítva az ebnek az összes alapvető játékszabály,akkor hidd el, a kennelt is jobban bírná,persze kellő futtatás,játék és foglalkozás ugyanúgy kell neki.Ha gondolod,ajánlani is tudok kiképzőt,hozzánk is jár és fantasztikus szakember.
2010. jún. 13. 21:14
 8/14 anonim ***** válasza:

Egyáltalán minek nektek kutya,ha kennelbe van zárva és alig foglalkoztok vele?

Gondoltál már arra,milyen élete van szegénynek?

2010. jún. 13. 21:15
 9/14 anonim ***** válasza:
Na haragudj,nem olvastam figyelmesen,hogy nem a tiéd a kutya.
2010. jún. 13. 21:34
 10/14 anonim válasza:

igen!

bekell tanítani, hogy sétáljon normálisan...

eőszőr ne az utcán póbáld hanem a kertbe!!:)

2010. jún. 14. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!