Vajon miért hirdetnek több "kutyát ingyen" oldalon, közösségi oldalon ingyen adom csoportban a menhelyek, fajtamentők?
Én is így hirdetem a kutyákat az egyik fajtamentésnél. Email cím van megadva, ahova bemutatkozó levelet várunk attól, akit az adott kutya érdekel. Ezekből elégé sok mindent le lehet szűrni és azok a hívások, mint pl: hogyé van a kutya, hamis e, gyereknek lesz, kertbe akarom házőrzőnek stb nem kapunk, mellékesen egy levére több időt kell rászánni, mint egy telefonhívásra.
Hogy miért ingyen? Mert itt az a cél, hogy könnyebb legyen gazdásítani, valamint nem ebből élünk. Nálam is van egy kutya, bedobták az udvarra, ő amstaff keverék és ingyen adom, valamint ingyen hirdetem több helyen. Meggazdagodni nem akarok rajta, csak szeretném, hogy jó helyre kerüljön.
Viszont, sok kutyánál, szervezetnél, fajtamentésnél anyagárért lehet elhozni. Pl a csivavásoknál 20 ezer, amiben minden szűrés, vizsgálat, oltás, chip és ivartalanítás benne van.
Szerintem aki állatot akar tartani, annak az az 5-10-15 ezer forint nem összeg, amit a menhelyek elkérnek ilyen esetben a chip, oltás áraként.
Ha te viszed orvoshoz, oltatod, chipet rakatsz bele, megvan ennyi simán.
Szerintem ebből is le lehet szűrni, hogy ki az, aki komolyan gondolja az állattartást, és ki az, aki csak gondolt egyet, és "miért ne, hát ingyé van" hozzáállással hazavisz egyet, aztán 3 nap után rájön, hogy ez neki nem is kell, csak púp a hátára. A pénz kiadását jobban megfontolják az emberek, így talán jobban átgondolják, hogy tényleg akarják-e.
Szia!
Mi az Illatosról fogadtunk örökbe 4 éve egy egészséges 3 éves kutyit, szinte ingyen. Tudom ajánlani neked is hátha lesz kedvedre való :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!