Annyira ráparázok a kutya nevelésre, tudnátok tippeket adni mik azok amikre okvetlenül figyeljek?
Sziasztok, örökbe fogadtam egy kiskutyát.
Sajnos rossz körülmények között nevelték így én örökbe fogadtam egy utcabelitől.
A kutya egy amerikai staffordshire terrier keverék kutyus.
4 hónapos, és egy hete van nálam.
Olvasgattam, hogy nagyon nem ajánlják első kutyának, de szeretném megtartani.
Bent él a házban velünk, szeretnék egy okos, szeretet teljes kutyát nevelni belőle.
1. Nagyon fontos, hogy következetes légy vele. Ha valamit nem szabad, azt soha nem szabad. Nincs olyan, hogy egyszer lehet, egyszer nem.
2. Ne kényeztesd el. Te vagy a falkavezér. Ezt kell benne tudatosítani.
Most még nagyon kölyök, bőven van időd nevelni. Ha megkapta az oltásait, jó lenne vele kutyaoviba járni. később pedig iskolába.
És ne parázz, mert azt megérzi a kutya és bizonytalan gazdit nehéz elfogadni "falkavezérként".
Ajánlanám az ő sorozatát megnézésre:
Én sokat tanultam belőle, ráadásul szórakoztató is.
Őt is sokan dicsérik:
Nekem személy szerint Victoria sorozata jobban tetszett, de mindenki döntse el saját maga :)
Rendben! Oviba, suliba mindenképpen megyünk!
Köszönöm a válaszokat!
Nekem Cane corsom van, aki ismeri a fajtat tudja hogy nem egy konnyu eset, szinten nem ajalnljak elso kutyanak de en csak azert is mindenkivel szembementem :D.
Most 1 eves. Az elejen nagyon nehez volt vele huz meg minden de aztan fokozatosan kell raszoktatni. Elso korben semminek nem neztem utana majd mikor mar kialakultak a rossz szokasai akkor kezdtem erezni h lehet kicsi vissza kellene fogni.
Pl mondok parat. Belerakod a kutya taljaba a kajat es elobb ugy teszel mintha ennel belole ( amugy nem kell igazibol) majd lerakod es csak akkor mehet a taljahoz ha mondod neki. Mindig te menj ki elore a kapun o cssak akkor menjen ha mar te kint vagy. A porazon igyekezz h sose huzzon ha kell rantsd meg felfele es egybol visszafogja magat. Nemtudom kertes hazban laksz-e de ha igen es ugye ki megy elintezni a dolgat akkor probald raszoktatni hogy egy helyre csinalja mindig, mert ugy konyebb osszeszedni. A nem parancsszot tanitsd meg neki minel elobb. Lehet jutalomfalattal dicserni ha pl mondod neki h ül es leult akkor adhatsz neki.
En ezekkel probaltam egy kicsit megnevelni, es sikerult is, azota nagyon jo a kutya ember kapcsolatunk. Ha csak ranezek o mar rudja h azt nem kellene eppen.
De szerintem mindenfelekeppen kutyaiskola. Ne sajnald ra a penzt, mert cserebe egy ido mulva jol nevelt kutyava valik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!