Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány méteres kikötőláncot...

Hány méteres kikötőláncot vegyek a kutyának?

Figyelt kérdés
2 hét mulva megyünk nyaralni, és a kutyust is magammal szeretném vinni. Nem tudom hogy milyen állapotban van az apartman kerítése, és ezért gondoltam, hogyha mondjuk olyan helyre megyünk ahova ő nem jöhet, akkor addig kikötném a fához. Szerintetek egy 10m-es jó lesz neki vagy több kell? nem lenne sokat egyedül, max 2 órát
2010. jún. 7. 09:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem mielőtt elvinnéd próbálgassátok otthon hogy viseli,mert sajnos ha nincs hozzászoktatva akkor könnyen baja lehet.Az én húgomnak volt egy kutyája,bár ő kisebb termetű volt és költözéskor ide került hozzánk,de sajnos nálunk nem túl jó a kerítés,ezért megkötöttük jó hosszú láncra.Ő lakásban volt előtte és egy hét múlva sajnos elpusztult,az állatorvos azt mondta lehetett sokktól,mert nem volt beteg.Ha nem megoldható,hogy próbálgasd,akkor inkább szerintem ne vidd el.
2010. jún. 7. 10:28
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szai!

Ha csak így tudod megoldani akkor a következőt tedd. Be csak simán kösd ki a kutyát hanem tedd futóláncra! Nem nehéz! Két kapmót leszúrsz egymástól bizonyos távolságra, egy drótot kifeszítesz közöttük és a kutya láncának egy karikáját erre a drótra csattintod rá. Így a kutya ki lesz kötve de azért tud szaladgálni.

Az igaz hogy ha a kutyát még sohasem volt kikötve akko még otthon hozzá kell szoktatnotok a dologhoz, mert a nyaralás alatt könnyen végigüvöltheti azt a 2 órát és gondolom egyrészt nem szeretnétek ilyen stressznek kitenni,másrészt meg nem hiányzik, hogy az emberek zaklassanak titeket hogy kínozzátok az állatott.

A dolog nagyon egyszerű! Meg kell tanítani a kutyátokat, hogy kikötve lenni jó dolog. Vagyis amikor otthon kikötöd a kutyát, gyakorlás céljából csupa jó dolognak kell történnie vele. Jutalomfalatok, simi, dögönyözés(labdát ne adj neki mert ha elgurul és nem tud utána menni azt felbosszanthatja). Aztán kicsit távolodj el tőle és ha nem ugat nem kezd el rángatni akkor rögtön lépj vissza feléje és dícsérd meg.

Azért arra figyelj hogy mikor majd kikötöd mindig legyen előtte friss víz és árnyékos hely, illetve hogy a lánca elég hosszú legyen és ne legyen rajta egész nap.Nem ismerem az ottani állattartási szabályokat de gondolom nem akarod hogy a nyakadba varrjanak egy büntetést.

2010. jún. 7. 12:19
 13/16 anonim ***** válasza:
elég nemi a 10m-es lánc , otthon kicsit szoktasd hozzá a kikötéshez , az én kutyámat mikor először kikötöttem nem viselkedett másképp , csak furcsa volt neki h nem tud utánnam jönni de lefeküdt és megvárta míg megcsinálom a dolgomat(németjuhász).Csináljátok úgy h kikötitek és menjetek tőle olyan távolségra h ne bírjon titeket elérni , de a közelében legyetek.Idegen helyen az is segít , ha otthagytok valamilyen saját holmit a kutyának (táska , vagyy valami ilyesmi) , mert érzi rajta a szagotokat és megnyugtatja a kutyát , nem fél annyira h otthagyjátok mivel ott van a holmitok.
2010. jún. 7. 12:49
 14/16 anonim ***** válasza:
68%
Állatvédelmi törvények írják elő, hogy kutyát már nem szabad kikötni!!! Csak úgy mondom. Ahol én lakom, egy faluban, az ottani állatorvos sorba jelenti fel azokat akik kikötik a kutyákat. És jogosan. Akik fel lettek jelentve, azokat a jegyző felszólította, hogy a kutyát nem szabad megkötni, és bírságot is kaptak állatkínzás cimen. Akik meg nem tettek eleget, azoktól meg elkobozták a kuytát, és még meg lettek büntetve azon kívül. Igaz én is jelentettem már fel embert ott a faluban ilyen miatt egyszer, és a kutyáját a jegyző el is kobozta. Úgyhogy nem ajánlatos sehol sem kikötni a kutyát, mert az már állatkínzásnak minősül, akármilyen is hosszú az a lánc. Mellesleg meg vannak olyan panziók, ahová kutyát is ugyanugy be lehet vinni, ott lehet benn a házban. Ennek utánna kell nézni, s ennek megfelelően választani.
2010. jún. 7. 13:29
 15/16 A kérdező kommentje:
szerintem ez nem igaz, másold már be nekem légyszi ezt a törvényt, mert ilyen nincs az tuti, miaz hogy nem lehet kikötni, akkor ezzel az erővel kennelben sem lehet meg lakásban sem, mert az is kicsi... otthon mindenképp szoktatom már ma elkezdem :)
2010. jún. 7. 13:35
 16/16 anonim ***** válasza:

A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:29

Bakker te mekkora hülyeséget beszélsz..... Ki lehet kötni a kutyát , de min. 10m-es láncra.Gondolom akiket megbírságoltak , azoknak 2-3m-res láncra voltak verve a kutyái , aki bettartja a 10m-es hosszat azzal nem kezdhetnek semmit , mivel betartja a törvényt.Ha nem hiszed nézz utánna.

2010. jún. 7. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!