Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért hány a kiskutyám?

Miért hány a kiskutyám?

Figyelt kérdés
Pincsi keverék,3 éves. De nem sárga,zöld a hányása és nem habos.Jó a kedve is ,és az orra is nedves neki.Hasmenése sincs. Véreset sem pisil. Szóval,nemtudom mit csináljak? Vigyem-e dokihoz....
2010. jún. 3. 19:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
OK! Bocsájs meg nekem,neharagudj!De én csak jót szeretnék neki!Ígérem nem teszek többet ilyet!És ha nem lesz rosszabb az állapota az éjjel,holnap reggel viszem dokihoz a kis morzsit!Amúgy,meg ezerrel casóválja a farkát is! és ugrál is fel az emberre....
2010. jún. 3. 20:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Semmi gond, nem kell bocsánatot kérni. Leírok pár dolgot, hátha segít:

Többszöri hányás utalhat mérgezésre, urámiára (húgyvérűség), bélcsavarodásra...stb

Ha a kutya holnap levert, étvágytalan és hasmenése van, akkor azonal orvoshoz kell fordulni. Mondjuk ezért lett volna jó, ha nem adsz be neki normaflore-t, mert ez befolyásolhatja a hasmenést... na mindegy.

Leírtad milyen a hányás. Mivel sárgás-zöldes, ez inkább csak gyomornedv, ami mérgezés esetén nem túl bíztató, mert ez azt jelenti, hogy a gyomortartalom már felszívódott. De nem tartom valószínünek, hogy mérgezés, mert azt mondta, hogy jókedvű a kutya. Mondjuk lehet, hogy egy mérgező növényt evett meg. Nem tudom, ezt csak laboratóriumi vizsgálatok deríthetik ki. Viszont attól függetlenül, hogy miért hány a kutya, nagyon oda kell rá figyelni, mert a többszöri hányás következtében felléphet: kiszáradás és anyagcserezavar...

Mindenesetre adj a kutyának sok vizet. Aztán ha holnap hány, akkor vidd orvoshoz.

2010. jún. 3. 20:55
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem olvastad el az írásomat jól! A kutya hányása nem sárgás és nem is zöld!Én azt írtam! Csak nézz utána! :) Csak vizes-átlátszó folyadékot ürít,némi ürülékkel-táplálékkal,ugyanis ha etetném ,enne is!Köszi,hogy megbocsájtottál!!!!

Aranyos vagy!

2010. jún. 3. 21:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Lehet, olyasmit evett, ami a gyomrába rekedt és nem tudja megemészteni. Valóban érdemes lenne orvoshoz vinni.
2010. jún. 3. 21:03
 15/16 A kérdező kommentje:

Az előfordulhat,mert nagyon sok mindent megrág: fa,műanyag,cipők,stb....Ok Akkor holnap viszem dokihoz,remélem még nem lesz késő!

Nagyon köszönöm a válaszadásokat!

Jó lenne még többször is hozzád fordulni!Ne adj isten....hogy kelljen a tanácsadásod.Szóval írtam neked privátban is.Most megköszönöm a fáradtságodat,és az idődet rám,nagyon aranyos vagy! Jó éjszakát ! Pussz

2010. jún. 3. 21:13
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem szaroznék, dokihoz vinném. Ha egyszer-egyszer hány (főleg sárgát) az belefér. De ha napok óta hány a kutya, akkor én biztos nem cicóznék és semmit nem adnék neki (semmi gyógyszert, kaját sem), hanem egyből doki. Ok, én mindenért elviszem, biztos ami biztos, nem szeretek semmit a véletlenre bízni.

szóval be a kocsiba és állatorvos!!

2010. jún. 4. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!