Hány hetes lehet a kiskutyám?
Nagyon aranyos kutyus!
A korát így látatlanban tényleg nehéz megmondani, szerintem kb 7-8-9 hetes lehet, és én valami puli-keverékre tippelnék. De ez közel sem biztos, hisz csak az oldaláról láthattunk képet :)
Egy alapos látogatás az állatorvosnál csodákat tehet. (persze csak az ünnepek után) Kéne neki féreghajtó, kombinált oltás, bolhairtó spot-on, és egy alapos kivizsgálás, ő talán biztosabb adatokat tudna mondani a koráról/fajtájáról.
Kell neki otthon, hogy legyen:
- egy helye, ahol nyugodtan pihenhet, kibélelve stb
- nyakörv, póráz
- itató-etető tál
- játékok
- valami rágóka, a fogai növekedésének, ez neki is jó, és neked is, hisz nem a bútorokon élesíti a pici fogait :)
Etetése még most elmegy. Nem kell neki törtkrumplit adni, a közhiedelemmel ellentétben meg tudja emészteni, de nem nyer belőle sok tápanyagot. A konzerves kaja hosszú távon nem jó, mert elszokik a rágástól, és a fogainak sem tesz jót. És a konzerves kaja összetevőit ha megnézed, láthatod, a nagy része szinte csak víz. Így kicsit ízesített vizet veszel többszáz forintért. Persze a száraztápot lehet neki konzervvel keverni, ettől baja nem lesz. A tejet még hanyagold, később lehet csak nekik adni, akkor is, ha nincs tőle hasmenése.
Valamilyen minőségi száraztápot kéne neki venni, mindenképpen kölyöktápot: Orijen, Acana, Hill's, Pro Plan, Eukanuba, Dog Chow stb
A Dog Chow nagyon jó áron van, nem drága, és elég jó táp, azt már nyugodt szívvel ajánlom!
Remélem lakásban tartod, mert nagyon pici még ehhez a hideghez, hogy kint legyen. Sok szeretetet, simogatást, játékot, vele töltött időt igényel, erről ne feledkezz meg! És köszönöm, hogy vannak még ilyen emberek a világon, hogy segítenek a kutyákon! :)
Köszönöm a segítséget, és a kedves szavakat:)
Természetes, hogy hazahoztam, képtelen lettem volna otthagyni. Igen bent tartom, igaz még nem szobatiszta, de úgy olvastam, hogy már hamarosan rászokathatom. Nagyon aranyos amúgy, sírva futott utánam az utcán és ha nem vagyok ott nyüszít:) Majd teszek még róla képet, csak most még alszik. orvoshoz minden hogy elviszem, részben ezért is érdekelne a kora, mert úgy tudom, hogy 6hetes korban kapja az elsőt.
Ha még valami fontos dolog eszetekbe jutna írjátok már le, mert kb 6éve nincs kutyám, rágcsálókat tartottam, hétfőn halt meg a patkányom is:( Tehát jól jött most a kiskutyus, így nem szomorkodok annyira...
Aranyos kutyus, rendes tőled, hogy befogadtad! Előttem leírtak már mindent. Annyit kérnék, ha tudsz, húzd fel a száját, és úgy próbáld lefotózni, hogy látszódjon a feje, és a fogai. Könnyebb lenne a korát megsaccolni. Mondjuk én így, ahogy leírtad 6-9 hetesre tippelek, de ez nem jelent semmit.
Boldog Karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!