A border collie, el tud lenni egy helyben/nyugton tud maradni?
"hogyha megkérem hogy maradjon nyugton" :D
Bocs, de nem vagy érett még egy kutyához, főleg nem egy borderhez!
NEM plüsskutyáról beszélünk!
Egy kutyának sem mondhatod azt, hogy "ma nem érek rá foglalkozni veled, mert holnap TZ-t írunk"!
"piszkál" - ilyen mentalitással egy kevésbé időigényes állatot válasz! (Pl. hörcsögöt, annak napi fél óra törődés is elég)
"hogyha megkérem hogy maradjon nyugton és én tanulok mellette akkor nyugton marad, vagy nem bír megülni a fenekénxd?"
Főleg a "fenekénxd" részből látszik az éretlenséged, ami inkább arra utal hogy kutyával se bírnál el, nem egy borderrel. Mondom ezt neked úgy hogy van egy borderem három másik kutya mellett.
És igen, intenzíven van vele foglalkozva, nevelve, de a "passzív idő" amit kint töltök az udvaron, kertészkedés és hasonlók alatt is jön és hozza a játékát, mert igényli. Nem úgy van hogy megkérem hogy maradjon egy helyben és figyeljen. De megsúgom másik kutya sem olyan hogy megkéred hogy most ne igényelje a foglalkozást.
Ennek ellenére amikor bejön a házba sem ül egy helyben, általában ott van ahol én vagyok, figyel, max lefekszik és úgy figyel ha valamit sokáig egy helyben csinálok. De ez nem napi 1-2 órás foglakozás mellett van így, hanem sokkal több mellett, plusz ugye a passzív idő. Ez a kutya nem kerti dísz kategória, bocsi. Ahogy egyébként semmilyen más fajta se az.
Melletted semmilyen kutya nem kapna annyi törődést, hogy attól nyugton tudjon maradni, egy border collie pláne nem. Border alapból nem való diákoknak. Meg még nagyon sok mindenki másnak sem. Nőlj fel, aztán majd lesz kutyád!
De csak, hogy valami jót is írjak: gratulálok, hogy legalább nem karácsonyra kérted! (Hacsak nem a jövő karácsonyi listádat tervezed...)
Ezt nem értem, most miért kell így lehúzni hogy neked nem hogy border még kutya sem való. A kérdésben is leírtam: hogyha foglalkozok vele, akkor.. Vagyis hogyha minden egyes nap sokat sétáltatom, játszok vele és trükköket tanítok neki mivel tudom hogy ennek a kutyának nem csak fizikailag hanem agyilag is ki kell fáradnia. Lehet hogy nem fogalmaztam elég érthetően. Bocsánat. De azért szerintem ennyire nem kéne lehurrogni az embert.
A piszkál szót nem véletlenül írtam így "", mivel nem szó szerint kell érteni hanem úgy hogy folyton játszani akar vagy az ölembe feküdni hogy vakargassam vagy ilyesfajta dolgok.
És igen ezt is rosszul fogalmaztam meg: "megkérem hogy maradjon nyugton". Ezt nem úgy értettem hogy szó szerint megkérem szavakkal hogy: maradj a helyeden mert tanulnom kell. Hanem úgy mint ahogy meg lehet tanítani azt a kutyának hogy leüljön, vagy hemperegjen ezt is meg lehet és így értettem hogy van egy kézmozdulat amivel megkérem amivel leüljön ezt is úgy tanítom meg neki pl. a maradj-jal vagy ilyesmi.
"Nem bír megülni a fenekénxd" arra voltam kíváncsi hogy nyugton tud-e maradni de ezeket a szavakat már sokszor leírtam így gondoltam más szavakkal fogalmazom meg és én ezt a szófordulatot viccesnek találtam ezért raktam oda egy xd-t, de bocsánat legközelebb vagy hatszor leírom ugyanúgy.
"Melletted semmilyen kutya nem kapna annyi törődést, hogy attól nyugton tudjon maradni, egy border collie pláne nem." Tényleg nem értem hogy ezt miből szűrted le, nem említettem hogy hány órát foglalkoznék vele naponta. De annál biztos többet mint amennyit te gondolsz.
Nézd, border collie akkor sem való gyereknek. Szerintem bátran lehet mondani, hogy ez a fajta a világ legpörgősebb kutyája. Elsősorban az vesz ilyen kutyát, aki rendszeresen sportol és sport célra akarja venni a kutyát (agility, stb.)
Gondolom te még tizenéves vagy, tanulsz, a barátaiddal programozol, később meg majd jön a szerelem, bulik, továbbtanulás... ahova nem biztos, hogy magaddal viheted a kutyád. A szüleid meg ha dolgoznak, biztos, hogy nem fognak annyit foglalkozni a kutyával, mint kéne.
Szerintem válassz inkább egy kevésbé munkamániás/pörgős kutyát, amelyiknek elég napi 1-2 óra foglalkozás. Főleg, ha még nem volt előtte kutyád. Bármilyen kutyával lehet "játszani, trükköt tanulni és sétálni", még egy pincsivel is, ehhez nem kell rögtön border collie, ami egyébként is "komolyabb célra való".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!