Skót juhász jó panel kutya?
#2. Nem lehet, hogy meg kéne sétáltatni?
Az udvar nem jelent neki semmit...
És csak volt terelő kutya, már többen tartják kedvtelésből.
Miért lettem leértékelve? :P
Amúgy jó írják, a #2 valamit nem jó csinál... Mint említettem, rengeteg foglalkozást igényel. Hosszú séták, sok tanítás, esetleg sport (ami sokat segít lefárasztani)
Még annyit hozzátennék, hogy nekünk meg vizslánk van. Vadászkutya nagy mozgásigénnyel. Köszöni szépen, imád velünk lenni a lakásban :D
4-es voltam.
Skót juhásznál inkább a nagy szőr jelenthet problémát, nyáron elég meleg tud lenni a panel, de télen is meg lehet gyulladni a legtöbb lakásban, az nem jó a kutyának.
Köszi a válaszokat! Én nem pontoztam le senkit, az 1.nél és 2.nál a kéket nyomtam...
Amúgy van rövidszőrű változat is, meg légkondi az van.
Le lehet pontozni nyugodtan, de nem való lakásba.
Persze, lehet ott tartani, hozzászokik, túléli. Csak az emberek nem veszik figyelembe a kutyák igényét, ideálisabb a kert.
Nem régiben olvastam egy border collies csoportban, hogy egy tenyésztő kifejezetten örül, ha panellakásba viszik el a kutyáját. Miért? Azért, mert a gazdik kénytelen lemozgatni. Muszáj, nincs mese. Ha nem mozgatják le, akkor reggelre valószínű eltűnik egy szék, mert a kutya unalmában elrágcsálja. Ha kertes házba viszik a kutyát, akkor sokszor megesik, hogy jajj ma nincs kedvem sétálni, majd holnap, jajj hát úgyis ott a kert, fut eleget ha akar - és így telnek el ÉVEK. Addig a panelkutya meg naponta többször lent van, játszik, szaladgál, ismerkedik más kutyákkal.
Nekem border colliem van panelba, a skót juhásznak is hasonló lehet az energiszintje, így talán hasznos a válaszom. :) Minden reggel leviszem a kutyafutattóba labdázni, amikor nincsenek lent mások. Ott töltünk fél órát. Délután-este fele meg leviszem egy kutyás térre, ahol vannak más kutyák, tud labdázni, más kutyákkal játszani. Ott eltöltünk 1-2 órát. (Nyilván ezen kívül még megyek levele, de az eü séta nem mozgatja le, így azt nem említem :D). Illetve minden hétvégén vasárnap reggel van egy nagy, több órás reggeli erdős séta, ahol szabad futhat. Emelett persze mindennap 20-30 percet trükközök vele, hogy szellemileg is lefáradjon. Így olyan fáradt mindig, hogy itthon nagy ritkán fanyalodik rá a játékaira, hogy lefoglalja magát, inkább csak alszik. Úgyhogy köszöni szépen a panelkutyám, nagyon jól érzi itt magát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!